Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

China vraagt Didi om Amerikaanse notering op te heffen – media

China vraagt Didi om Amerikaanse notering op te heffen – media
26 nov 2021 om 07:30

Chinese toezichthouders hebben taxidienst Didi verzocht om de beursnotering in de Verenigde Staten op te heffen. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.

De Chinese waakhond voor techzaken, Cyberspace, heeft het bestuur gevraagd om de notering in New York op te heffen, omdat het zich zorgen maakt dat er gevoelige data naar buiten kan komen, aldus de bronnen.

Er liggen diverse voorstellen voor Didi op tafel, waaronder het privatiseren van het bedrijf of een beursgang in Hongkong, aldus Bloomberg. Als er wordt gekozen voor een privatisering, zal Didi voor minstens 14 dollar per aandeel van de beurs worden gehaald. Dit is ook de prijs waartegen de taxidienst naar de beurs ging. Een lagere prijs zo kort na de beursgang in juni zou op teveel weerstand stuiten van aandeelhouders, aldus de bronnen tegenover Bloomberg. Bij een beursgang in Hongkong kan juist sprake zijn van een korting ten opzichte van de laatste slotkoers in New York van 8,11 dollar.

Aandelen SoftBank, de grootste minderheidsaandeelhouder in Didi, verloor vanochtend in Tokio meer dan 5 procent aan beurswaarde.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers KPN

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.