Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Oekraïne koopt toestellen voor nieuwe nationale vliegmaatschappij

Oekraïne koopt toestellen voor nieuwe nationale vliegmaatschappij
25 nov 2021 om 15:51

KIEV (ANP/BLOOMBERG) – Oekraïne heeft een overeenkomst met Airbus getekend voor de aankoop van 22 vliegtuigen. De vloot is onderdeel van een plan van de regering om een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij op te richten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

President Volodymyr Zelensky van Oekraïne vond aan het begin van de coronacrisis dat zijn land te veel afhankelijk was van particuliere maatschappijen voor het repatriëren van Oekraïners. Daarom kwam hij met plannen voor een staatsluchtvaartmaatschappij.

De nieuwe maatschappij zal de concurrentie moeten aangaan met Ukraine International Airlines, dat eigendom is van miljardair Igor Kolomoisky. De vloot van die vliegmaatschappij bestaat vooral uit toestellen van Boeing.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.