AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Moederbedrijf Facebook wil groot datacenter bouwen in Zeewolde

Moederbedrijf Facebook wil groot datacenter bouwen in Zeewolde
24 nov 2021 om 12:24

ZEEWOLDE (ANP) - Meta, het moederbedrijf van Facebook, wil een groot datacenter bouwen in Zeewolde. Het Amerikaanse techconcern laat weten dat de plannen daarvoor zijn goedgekeurd door de burgemeester en wethouders van de gemeente in het zuiden van Flevoland. De ontwerpplannen worden nu voorgelegd aan de gemeenteraad van Zeewolde en die neemt op 16 december een besluit over het datacenter.

Wanneer Meta daadwerkelijk aan de bouw gaat beginnen is nog niet bekend. "We hebben dit gedaan voor het geval dat het voor onze bedrijfsvoering nodig is om onze infrastructuur uit te breiden", laat een woordvoerster weten. "Op dit moment ligt onze focus op het voldoen aan de vergunnings- en goedkeuringsprocessen die vereist zijn door de Nederlandse autoriteiten." Het datacenter moet op een bedrijventerrein van 166 hectare komen, en wordt daarmee het grootste van Nederland.

Google heeft in Nederland al twee datacenters. De tweede werd afgelopen december in het Noord-Hollandse Middenmeer in gebruik genomen. Het eerste serverpark van Google werd in Eemshaven in Groningen geopend.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!