Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: Britse renteverhoging in de maak

Video: Britse renteverhoging in de maak
22 nov 2021 om 16:10

De onzekerheid over de gevolgen van het einde van de Britse werkloosheidsverlofregeling stond bovenaan de lijst van economische zorgen van de Bank of England, maar de werkgelegenheidsgegevens van vorige week gaven reden tot optimisme op dit front en een Britse renteverhoging lijkt aanstaande. Dit zei beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

“Uit het verslag van oktober bleek dat de lonen in een gezond tempo zijn gestegen, het aantal uitkeringsaanvragen is gedaald en het aantal vacatures een recordhoogte heeft bereikt. Dit alles wijst op een niet-verstorend einde van een regeling die de bestaansmiddelen van miljoenen mensen in stand hield”, aldus de analist.

Veel consumenten zullen nu echter de gevolgen van de stijgende inflatie voelen, waarschuwt Juvyns. De algemene inflatie en kerninflatie op jaarbasis zijn gestegen tot respectievelijk 4,2 en 3,4 procent en lijken volgend jaar verder te stijgen.

“Nu de onzekerheid over het einde van de verlofregeling afneemt en de prijsdruk toeneemt, zal dit de Bank of England er vermoedelijk toe aanzetten om de rente tijdens zijn vergadering in december te verhogen.”

Klik hier voor: Britse renteverhoging in de maak.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.