Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Krant: topman Activision vertrekt als verandering uitblijft

Krant: topman Activision vertrekt als verandering uitblijft
22 nov 2021 om 06:47

IRVINE (ANP/AFP/BLOOMBERG) – De topman van de Amerikaanse producent van videogames Activision Blizzard overweegt af te treden als het hem niet lukt de bedrijfscultuur bij het bedrijf te veranderen. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Bij het bedrijf, bekend van spellen als World of Warcraft en Call of Duty, zou jarenlang sprake zijn geweest van seksuele intimidatie op de werkvloer. Ook Kotick zou daarvan hebben geweten.

Bronnen meldden aan de krant dat Kotick, die het bedrijf al decennia leidt, tijdens een bestuursvergadering heeft gezegd dat hij zal vertrekken als het wangedrag niet snel opgelost wordt. Verschillende werknemers eisten eerder al het ontslag van de topman, vanwege de problemen. Een petitie om Kotick weg te krijgen werd door 1700 van de 10.000 werknemers ondertekend. Ook legden zo’n 150 medewerkers vanwege de kwestie eerder al het werk neer.

The Wall Street Journal publiceerde eerder al een verhaal over beschuldigingen van seksueel wangedrag bij Activision Blizzard en schreef dat Kotick op de hoogte was gesteld van de vermeende incidenten. De Amerikaanse zakenkrant citeerde uit interviews, interne e-mails, verzoeken van regelgevende instanties en andere interne documenten waaruit bleek dat de topman wist van de misstanden, die zich in 2016 en 2017 afspeelden. The Wall Street Journal berichtte ook over gevallen waarin Kotick zelf wordt beschuldigd.

Activision Blizzard ontkende eerder de beschuldigingen aan het adres van Kotick en het bestuur liet weten volledig achter de topman te staan. De gameproducent ontsloeg al meer dan twintig medewerkers na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek. Minstens twintig andere werknemers hebben om dezelfde redenen disciplinaire maatregelen opgelegd gekregen.

Activision Blizzard werd eerder door een overheidsinstantie van de staat Californië aangeklaagd omdat het een “seksistische cultuur” zou bevorderen en vrouwen minder zou betalen dan mannen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.