Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BHP en Woodside fuseren energiebedrijf

BHP en Woodside fuseren energiebedrijf
22 nov 2021 om 08:16

Het Australische mijnbouwbedrijf BHP Group en Woodside Petroleum hebben een bindende overeenkomst getekend voor de fusie van de olie- en aardgasactiviteiten van BHP met Woodside, waardoor één van de tien grootste energiebedrijven ter wereld ontstaat.

Het fusiebedrijf zal aardolie en vloeibaar aardgas produceren en verwacht jaarlijkse synergievoordelen van meer dan 400 miljoen Amerikaanse dollar te kunnen realiseren.

Woodside zal het aandelenkapitaal kopen van BHP Petroleum International in ruil voor nieuwe aandelen in Woodside, waardoor BHP een belang van 48 procent in het nieuwe Woodside zal krijgen. Deze nieuwe aandelen zullen als een dividend worden uitgekeerd aan aandeelhouders van BNP en blijven genoteerd aan de Australische aandelenbeurs ASX. Woodside werkt ook aan een notering aan de NYSE in New York.

Op 17 augustus werd al een intentie uitgesproken tot de fusie.

BHP Petroleum had in het afgelopen boekjaar een omzet van 3,9 miljard dollar en een EBITDA-resultaat van 2,3 miljard dollar.

BHP is het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld. Het bedrijf kondigde tegelijk met de energiefusie met Woodside aan zijn andere beursnoteringen tegen het licht te houden en die in Londen op te geven.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.