Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Belgische arbeidsinspectie zet slot op depot PostNL bij Antwerpen

Belgische arbeidsinspectie zet slot op depot PostNL bij Antwerpen
22 nov 2021 om 16:18

WOMMELGEM (ANP/BELGA) – De Belgische arbeidsinspectie en de douane hebben een depot van PostNL vlak bij Antwerpen gesloten. Daar werd na een inval geconstateerd dat er sprake was van inbreuk op de regels. Het ging onder meer om tien gevallen van zwartwerken. Ook de inhoud van pakketten is onderzocht.

Het depot in Wommelgem, bij Antwerpen, is tot nader order dicht. Daardoor konden maandag ongeveer 5 procent van de pakjes in België niet bezorgd worden, wat neerkomt op duizenden pakketten. PostNL zegt het netwerk aan te passen waardoor dinsdag de bezorging wel weer zoals gepland kan worden uitgevoerd. Dit kan mogelijk wel tot lokale vertragingen leiden.

De Belgische arbeidsinspectie viel maandag drie depots van PostNL binnen. Behalve in Wommelgem werd onderzoek gedaan in Mechelen en Ardooie, maar daar was alles in orde. Bij PostNL werden in België eerder dit jaar na invallen ook al overtredingen geconstateerd.

Onderzoek

Begin mei werd bekend dat het Mechelse arbeidsauditoraat PostNL en ook GLS onderzocht, samen met de onderaannemers met wie ze ‘wurgcontracten’ zouden sluiten. Chauffeurs zouden in slechte omstandigheden moeten werken en onderbetaald worden. In september volgend jaar begint een proces in de rechtbank vanwege allerlei wantoestanden.

PostNL België is onderdeel van PostNL. Het concern heeft negen pakkettendepots in België. De problemen daar hebben geen gevolgen voor de Nederlandse markt. Op het depot in Wommelgem worden geen pakketten voor Nederlandse klanten behandeld, geeft een woordvoerder van het postbedrijf aan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.