Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tegenvaller Alibaba zet beurs Hongkong onder druk

Tegenvaller Alibaba zet beurs Hongkong onder druk
19 nov 2021 om 06:47

HONGKONG (ANP) – De tegenvallende handelsupdate van de Chinese webwinkelreus Alibaba deed het sentiment in Hongkong geen goed. De in Hongkong genoteerde aandelen van Alibaba verloren bijna 10 procent aan waarde. In het kielzog verloren ook andere Chinese technologiefondsen met een notering in Hongkong, zoals Baidu en Tencent. De Hang Seng-index zakte onder druk van onder andere de technologiefondsen 1,2 procent.

Alibaba kampte onder andere met corona-uitbraken en meer concurrentie. Ook de toegenomen regelgeving vanuit de Chinese overheid zat het bedrijf dwars. Op Wall Street moesten de aandelen van Alibaba het donderdag ook al ontgelden. Daar verloor het 11 procent van zijn beurswaarde.

In Japan reageerden beleggers op de aankondiging van premier Fumio Kishida die 56 biljoen yen (431 miljard euro) wil pompen in de op twee na grootste economie van de wereld om deze door de crisis te loodsen. Het nieuwe pakket is volgens de premier voldoende om het Japanse volk “een gevoel van veiligheid en hoop” te geven. Het is de derde ronde aan steunmaatregelen die de regering in Tokio sinds het begin van de pandemie heeft aangekondigd.

De Nikkei-index in Tokio ging met een winst van 0,5 procent de handel uit. De graadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1,1 procent hoger en de Kospi in Seoul steeg 0,9 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Dow Inc.
    * *
  • FR40
    * *
  • KBC Groep
    * *
  • PORT20
    * *
  • Royal Dutch Shell
    * *
  • Stellantis
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.