Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Na dag uitstel praat horecakoepel met Grapperhaus en Blok

Na dag uitstel praat horecakoepel met Grapperhaus en Blok
17 nov 2021 om 02:30

DEN HAAG (ANP) – Horecakoepel Koninklijke Horeca Nederland (KHN) praat met demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over de nieuwe coronamaatregelen. Ook Stef Blok, die als demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat over een nieuw steunpakket voor ondernemers gaat, zal deelnemen aan het gesprek. De brancheorganisatie zei eerder dat het gesprek dinsdag zou plaatsvinden, maar het werd een dag uitgesteld.

Het kabinet maakte vorige week nieuwe maatregelen bekend om de opleving van besmettingen tegen te gaan. Kroegen en restaurants moeten om 20.00 uur de deuren sluiten. KHN wil de huidige sluitingstijd veranderen in een tijd waarop de deuren sluiten. Mensen die dan om 20.00 uur binnen zijn, kunnen blijven, maar er komen geen gasten meer bij. Ook wordt er gesproken over financiële compensatie voor horecaondernemers. KHN noemt de verwachtingen voor het overleg “hoog”, “gezien de huidige situatie waarin veel horecaondernemers verkeren”.

De huidige sluitingstijd geldt tot en met vrijdag 3 december, de voorlopige einddatum van de nieuwe, strengere maatregelen. Dan is een nieuwe persconferentie gepland van het demissionaire kabinet. Afgelopen zaterdag, toen de maatregel inging, waren 25 horecazaken in Breda ook na 20.00 uur uit protest nog open. Als er niks uit het overleg met het kabinet komt, volgen er mogelijk weer acties, zei de woordvoerder van KHN Breda zondag.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.