Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beginnende elektrische autobouwer Lucid meer waard dan Ford

Beginnende elektrische autobouwer Lucid meer waard dan Ford
17 nov 2021 om 09:29

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – De start-up voor elektrische auto’s Lucid is op de beurs qua marktwaarde het Amerikaanse autoconcern Ford Motor voorbijgestreefd. Het aandeel Lucid sprong dinsdag met 24 procent omhoog op Wall Street, waarmee de waardering op 91 miljard dollar uitkwam, omgerekend bijna 80 miljard euro. Die van Ford bedraagt 79 miljard dollar. Lucid is nu ongeveer evenveel waard als General Motors (GM).

De koerswinst van Lucid kwam door het vertrouwen van het bedrijf dat volgend jaar 20.000 elektrische voertuigen geproduceerd kunnen worden. Ook zijn er meer reserveringen binnengekomen, aldus Lucid dat sinds juli een beursnotering heeft. Het in 2007 opgerichte Lucid wordt geleid door Peter Rawlinson, een voormalige ingenieur van Tesla.

Branchegenoot Rivian, die vorige week een beursgang maakte in New York, ging verder in waarde omhoog. Het aandeel steeg dinsdag 15 procent waardoor Rivian een waarde heeft van 153 miljard dollar. Dat is meer dan Volkswagen op de beurs waard is. De producent van elektrische pick-ups en bestelbusjes wordt gezien als mogelijke rivaal van Tesla.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.