NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 16 november 2021 07:39

Randstad: helft werknemers zoekt nieuwe baan door pandemie

In dit artikel vind u onder andere informatie over: RANDSTAD,

AMSTERDAM (ANP) - Door de coronapandemie zijn meer mensen hun werk- en privéleven opnieuw gaan bekijken. Meer dan de helft van de werknemers wereldwijd is op zoek naar een nieuwe baan. Ruim twee derde voelt zich door de pandemie gesterkt om de werk-privébalans te veranderen, meldt uitzendbureau Randstad op basis van onderzoek naar de arbeidsmarkt.

Een derde van de ondervraagde werknemers is actief op zoek en ruim een kwart is recent van baan gewisseld, aldus het uitzendbureau, dat voor de tweejaarlijkse Werkmonitor tienduizenden werknemers wereldwijd ondervroeg. Het merendeel van de ondervraagden zei ook meer helderheid te hebben over professionele doelen en meer flexibiliteit te willen in hun carrière als gevolg van de virusuitbraak.

Randstad-topman Jacques van den Broek: "Werknemers zijn door de pandemie zelfbewuster geworden, weten wat ze willen en ondernemen daar actie op." Ook is de arbeidsmarkt volgens de topman veranderd, waardoor werknemers eisen kunnen gaan stellen. Werkgevers en beleidsmakers moeten volgens hem kijken hoe ze secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen versterken, door bijvoorbeeld meer flexibiliteit of thuiswerken te bieden. Zo kunnen werknemers hun werk passend krijgen rond hun persoonlijke en familieleven.

Azië

Azië laat de sterkste veranderingen in werk zien. Daar zegt 40 procent van de ondervraagden op zoek te zijn naar een nieuwe baan, tegenover een kwart in Noordwest-Europa. In Azië zijn ook meer mensen van baan gewisseld dan in welke andere regio ter wereld. Flexibiliteit staat in elke regio hoog op de wensenlijst.

De belangrijkste reden voor het veranderen van baan is stress. Bijna de helft van de ondervraagden zegt meer gestrest te zijn sinds de pandemie. In Azië wordt stress het meest genoemd, gevolgd door Latijns-Amerika. Noordwest-Europeanen ervaren minder stress.


De koers van het aandeel RANDSTAD noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Latijns-amerika, Randstad-gebied, Randstad-n-v, Uitzendbureau

De Aandeelhouder TV

januari 24, 2022

Grotere correctie AEX dreigt

januari 24, 2022

AEX, DAX en AMX, “Berengeweld” – 24jan22

januari 24, 2022

Bank of England maakt zich op voor renteverhoging

januari 24, 2022

Beursvisie week 3 2022. Hoe staat de beleggingsbarometer er voor? | Golden Crosses

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Roodgekleurde koersenborden

 • 16:20

  De 8 tips van het LYNX beleggersdebat op een rij: Wat zijn de interessante aandelen voor 2022?

 • 11:44

  AEX zet steunzone rond 755 punten onder druk en S&P 500 verzwakt

 • 08:38

  Wall Street kijkt uit naar rentebesluit na slechtste week sinds maart 2020

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Een nieuwe grondstoffensupercyclus?

 • 11:13

  Koers aandeel Netflix keldert na kwartaalcijfers: zijn de gouden tijden voorbij?

 • 10:16

  De elfde editie van het LYNX Beleggersdebat trekt bijna 20.000 kijkers

 • 08:02

  U-turn op Wall Street en Netflix duikt 20% omlaag na cijfers

 • 16:51

  TA van Edward Loef – Zilver, goud en Newmont Mining

Masterclasses

Columns

Nieuw
24 jan 16:35 Coinmerce

Intel komt met een energiezuinige Bitcoin mining computer

24 jan 13:31 Redactie

7 top aandelen voor 2022

24 jan 13:41 Redactie

Webinar: Dé 10 ETFs om in te spelen op belangrijke trends