NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 16 november 2021 07:39

Randstad: helft werknemers zoekt nieuwe baan door pandemie

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Randstad,

AMSTERDAM (ANP) - Door de coronapandemie zijn meer mensen hun werk- en privéleven opnieuw gaan bekijken. Meer dan de helft van de werknemers wereldwijd is op zoek naar een nieuwe baan. Ruim twee derde voelt zich door de pandemie gesterkt om de werk-privébalans te veranderen, meldt uitzendbureau Randstad op basis van onderzoek naar de arbeidsmarkt.

Een derde van de ondervraagde werknemers is actief op zoek en ruim een kwart is recent van baan gewisseld, aldus het uitzendbureau, dat voor de tweejaarlijkse Werkmonitor tienduizenden werknemers wereldwijd ondervroeg. Het merendeel van de ondervraagden zei ook meer helderheid te hebben over professionele doelen en meer flexibiliteit te willen in hun carrière als gevolg van de virusuitbraak.

Randstad-topman Jacques van den Broek: "Werknemers zijn door de pandemie zelfbewuster geworden, weten wat ze willen en ondernemen daar actie op." Ook is de arbeidsmarkt volgens de topman veranderd, waardoor werknemers eisen kunnen gaan stellen. Werkgevers en beleidsmakers moeten volgens hem kijken hoe ze secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen versterken, door bijvoorbeeld meer flexibiliteit of thuiswerken te bieden. Zo kunnen werknemers hun werk passend krijgen rond hun persoonlijke en familieleven.

Azië

Azië laat de sterkste veranderingen in werk zien. Daar zegt 40 procent van de ondervraagden op zoek te zijn naar een nieuwe baan, tegenover een kwart in Noordwest-Europa. In Azië zijn ook meer mensen van baan gewisseld dan in welke andere regio ter wereld. Flexibiliteit staat in elke regio hoog op de wensenlijst.

De belangrijkste reden voor het veranderen van baan is stress. Bijna de helft van de ondervraagden zegt meer gestrest te zijn sinds de pandemie. In Azië wordt stress het meest genoemd, gevolgd door Latijns-Amerika. Noordwest-Europeanen ervaren minder stress.


De koers van het aandeel Randstad noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Latijns-amerika, Randstad-gebied, Randstad-n-v, Uitzendbureau

De Aandeelhouder TV

augustus 16, 2022

Nieuwe CEO Philips | 16 augustus 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 15, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 15, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 15, 2022

ASMI in de plus – 15aug22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:38

  AEX wacht op nieuwe impulsen & bodemproces bij Just Eat Takeaway

 • 08:38

  Europa opent hoger in week van retailcijfers

 • 17:36

  TA van Edward Loef – Stockpicking in Wall Street

 • 08:16

  Wall Street maakt pas op de plaats na inflatierally

 • 17:23

  TA van Edward Loef – Aegon of Nationale Nederlanden?

 • 14:00

  Beginnen met daytraden? Waar moet u op letten

 • 08:06

  Afnemende inflatie geeft beurzen vleugels & Disney verrast met cijfers

 • 16:00

  TA van Edward Loef – Wikken en wegen op de beurs

 • 14:21

  ETF van de week: GlobaL X Lithium & Battery Tech UCITS ETF (LITU)

Masterclasses

Columns

Nieuw
15 aug 15:59 Redactie

Keek op de week voor de belegger

15 aug 10:19 Ole Hansen

Grondstoffencorrectie lijkt einde te naderen

15 aug 09:23 Cees Smit

Column: Fijne parels mooie parels