Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Mogelijk snel besluit Biden over benoeming Fed-voorzitter

Mogelijk snel besluit Biden over benoeming Fed-voorzitter
16 nov 2021 om 09:57

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) – De Amerikaanse president Joe Biden gaat mogelijk snel een besluit nemen over de benoeming van de voorzitter van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Volgens de voorzitter van de Senaatscommissie voor de bankensector is dat besluit zeer nabij.

De termijn van huidig Fed-voorzitter Jerome Powell loopt in februari af en Biden moet een besluit gaan nemen of Powell wordt herbenoemd voor een tweede termijn. Fed-bestuurder Lael Brainard wordt ook als kanshebber gezien voor het voorzitterschap van de centrale bank. Biden heeft eerder deze maand interviews gehouden met Powell en Brainard over de functie en economische onderwerpen. De president zou voor Thanksgiving een besluit willen nemen.

Minister van Financiën Janet Yellen heeft volgens ingewijden tegen het Witte Huis gezegd dat Brainard een geschikte kandidaat zou zijn, maar dat ze een herbenoeming van Powell steunt. Een herbenoeming van Powell stuit ook op kritiek. Eerder dit jaar haalde Elizabeth Warren, de Democratische senator voor de staat Massachusetts, flink uit naar Powell. Volgens haar heerst er een cultuur van corruptie binnen de Amerikaanse centrale bank en heeft Powell gefaald als Fed-voorzitter. Met haar aanval richtte Warren zich op enkele topbestuurders binnen de Fed die met voorkennis in aandelen hebben gehandeld.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.