Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kabinet polst Tweede Kamer over afschaffing dividendbelasting

Kabinet polst Tweede Kamer over afschaffing dividendbelasting
15 nov 2021 om 16:20

DEN HAAG (ANP) – Het demissionaire kabinet heeft in de Tweede Kamer gepolst of er voldoende draagvlak is om de dividendbelasting toch af te schaffen. Aanleiding is de aankondiging van olie- en gasconcern Shell dat het zijn hoofdkantoor wil verplaatsen van Den Haag naar Londen en een volledig Brits bedrijf wil worden.

Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL Nieuws. Minister Stef Blok (Economische Zaken) en staatssecretaris Hans Vijlbrief (Fiscaliteit) hebben de stemming gepeild bij de fracties. Maar een echt besluit over de dividendbelasting zou waarschijnlijk aan een volgend kabinet zijn.

Het huidige kabinet had in het regeerakkoord afgesproken de belasting op de winstuitkering van bedrijven aan hun aandeelhouders af te schaffen. Met name de VVD was voorstander van die maatregel, bedoeld om Nederland aantrekkelijker te maken als vestigingsland voor internationale bedrijven.

Maar de oppositie zag niets in de miljarden kostende lastenverlichting voor beleggers, en bij de coalitiepartijen lieten de ChristenUnie en D66 ook duidelijk blijken er niet gelukkig mee te zijn. Toen ook nog duidelijk werd dat Unilever ondanks de geplande afschaffing vertrok van Rotterdam naar Londen, verdween de impopulaire maatregel van tafel.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Unilever

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.