Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: Aalberts zet opwaartse trend door

Uitgelicht: Aalberts zet opwaartse trend door
12 nov 2021 om 19:16

Een korte update afgelopen week zorgde dat Aalberts een sterke koersprestatie neerzette. Het aandeel steeg op weekbasis maar liefst 13 procent.

De update gaf beleggers dan ook het nodige vertrouwen. “Een sterke update”, aldus analist Martijn den Drijver van ABN AMRO Oddo, “na al een indrukwekkend eerste halfjaar”, vulde Tijs Hollestelle van ING aan.

In de eerste tien maanden van dit jaar steeg de omzet van Aalberts met 17,1 procent autonoom. Dit betekent volgens Den Drijver een autonome groei van 12,6 procent van juli tot oktober. 

Het orderboek was eind oktober 54 procent beter gevuld dan vorig jaar en zelfs 59 procent in vergelijking tot 2019. “Dit zorgt ervoor dat het groeitempo aanhoudt in de komende maanden”, voorziet analist Henk Veerman van zakenbank Kempen. De analist voegde daar wel aan toe, dat het orderboek van Aalberts een hoge doorloopsnelheid kent en niet alle activiteiten beslaat.

En volgens Aalberts is de marge ook van een goed niveau dankzij prijsverhogingen. 

Verder liet het bedrijf weten er nog altijd in te slagen om de verstoringen in de aanvoerketen en het gebrek aan grondstoffen en personeel te managen. Dit kost echter wel veel tijd en moeite. Van grote vertragingen wilde Aalberts echter niet spreken. “We hebben tot nog toe geen grote problemen ervaren.”

“Dat Aalberts lokaal aanwezig is en produceert, is onder de huidige omstandigheden in de aanvoerketen een strategisch voordeel”, aldus Veerman van Kempen over het decentrale model van het bedrijf.

Uitgaande van het orderboek dat op een recordniveau staat en geen verstoringen in de aanvoerketen, betekent dit volgens Den Drijver van ABN AMRO Oddo dat de consensus voor de autonome groei in de tweede helft van dit jaar te voorzichtig is. “Dus ik verwacht dat de consensustaxaties voor de omzet en de EBITA omhoog gaan.”

De implementatie van het reorganisatieprogramma ligt op schema, net als het project om de voorraden te reduceren en het desinvesteringsprogramma. 

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux was goed te spreken over de update van Aalberts, en rekent ook op aanhoudende groei, maar denkt wel dat het huidige tempo niet houdbaar is.

Daarover zal op de beleggersdag van 2 december meer duidelijkheid komen. Kempen denkt dat Aalberts dan een groeidoelstelling voor 2022 tot en met 2024 zal afgeven van 4 tot 5 procent samengesteld per jaar op autonome basis. Daarnaast zal Aalberts streven naar een EBITA-marge van meer dan 15 procent voor 2024. Daarbij zullen de investeringen worden opgevoerd naar 180 tot 200 miljoen euro per jaar. “En heel misschien verhoogt Aalberts ook de dividend payout van 30 procent naar 35 tot 40 procent”, denkt Veerman. Daar is volgens de analist ruimte voor gezien de balans van Aalberts.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Beter Bed
    * *
  • Core Laboratories
    * *
  • Philips
    * *
  • Sligro
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.