NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 12 november 2021 19:16

Uitgelicht: Aalberts zet opwaartse trend door

In dit artikel vind u onder andere informatie over: AALBERTS N.V.,

Een korte update afgelopen week zorgde dat Aalberts een sterke koersprestatie neerzette. Het aandeel steeg op weekbasis maar liefst 13 procent.

De update gaf beleggers dan ook het nodige vertrouwen. "Een sterke update", aldus analist Martijn den Drijver van ABN AMRO Oddo, "na al een indrukwekkend eerste halfjaar", vulde Tijs Hollestelle van ING aan.

In de eerste tien maanden van dit jaar steeg de omzet van Aalberts met 17,1 procent autonoom. Dit betekent volgens Den Drijver een autonome groei van 12,6 procent van juli tot oktober. 

Het orderboek was eind oktober 54 procent beter gevuld dan vorig jaar en zelfs 59 procent in vergelijking tot 2019. “Dit zorgt ervoor dat het groeitempo aanhoudt in de komende maanden”, voorziet analist Henk Veerman van zakenbank Kempen. De analist voegde daar wel aan toe, dat het orderboek van Aalberts een hoge doorloopsnelheid kent en niet alle activiteiten beslaat.

En volgens Aalberts is de marge ook van een goed niveau dankzij prijsverhogingen. 

Verder liet het bedrijf weten er nog altijd in te slagen om de verstoringen in de aanvoerketen en het gebrek aan grondstoffen en personeel te managen. Dit kost echter wel veel tijd en moeite. Van grote vertragingen wilde Aalberts echter niet spreken. "We hebben tot nog toe geen grote problemen ervaren."

"Dat Aalberts lokaal aanwezig is en produceert, is onder de huidige omstandigheden in de aanvoerketen een strategisch voordeel", aldus Veerman van Kempen over het decentrale model van het bedrijf.

Uitgaande van het orderboek dat op een recordniveau staat en geen verstoringen in de aanvoerketen, betekent dit volgens Den Drijver van ABN AMRO Oddo dat de consensus voor de autonome groei in de tweede helft van dit jaar te voorzichtig is. "Dus ik verwacht dat de consensustaxaties voor de omzet en de EBITA omhoog gaan."

De implementatie van het reorganisatieprogramma ligt op schema, net als het project om de voorraden te reduceren en het desinvesteringsprogramma. 

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux was goed te spreken over de update van Aalberts, en rekent ook op aanhoudende groei, maar denkt wel dat het huidige tempo niet houdbaar is.

Daarover zal op de beleggersdag van 2 december meer duidelijkheid komen. Kempen denkt dat Aalberts dan een groeidoelstelling voor 2022 tot en met 2024 zal afgeven van 4 tot 5 procent samengesteld per jaar op autonome basis. Daarnaast zal Aalberts streven naar een EBITA-marge van meer dan 15 procent voor 2024. Daarbij zullen de investeringen worden opgevoerd naar 180 tot 200 miljoen euro per jaar. "En heel misschien verhoogt Aalberts ook de dividend payout van 30 procent naar 35 tot 40 procent", denkt Veerman. Daar is volgens de analist ruimte voor gezien de balans van Aalberts.


De koers van het aandeel AALBERTS N.V. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Uitgelicht

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

juni 30, 2022

KansHebber Galapagos

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

 • 19:42

  TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

Masterclasses

Columns

Nieuw
30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

29 jun 11:25 Nico Inberg

Uitkotsmoment Just Eat Takeaway

29 jun 09:19 Nico Inberg

Sofina: Grootste deelneming een vraagteken