Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overnamenieuws Intertrust stuwt MidKap, AEX nipt lager

Overnamenieuws Intertrust stuwt MidKap, AEX nipt lager
12 nov 2021 om 11:24

AMSTERDAM (ANP) – Intertrust werd vrijdag bijna 40 procent meer waard op de Amsterdamse beurs en hielp de MidKap aan winst. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat investeringsbedrijf CVC Capital Partners een bod heeft uitgebracht op het geplaagde trustkantoor. De Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien, met een klein verlies voor de AEX. De stemming op de aandelenmarkten bleef terughoudend door de zorgen over de hard oplopende inflatie.

Intertrust voert exclusieve gesprekken met CVC over een bod van 18 euro per aandeel op de onderneming. Het bod ligt ruim 40 procent boven de slotkoers van 12,56 euro op donderdag. De trustsector ligt al enige tijd onder vuur van de toezichthouders vanwege witwassen en belastingontwijking. Ook hebben verschillende aandeelhouders kritiek geuit op de achterblijvende prestaties van Intertrust.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de min op 815,86 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 1089,71 punten. Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,2 procent. Londen verloor 0,5 procent.

ArcelorMittal

ArcelorMittal (min 3 procent) was de grootste daler in de AEX. Donderdag was het staalconcern nog de grote winnaar dankzij sterke winstcijfers van het bedrijf. In de MidKap stond roestvrijstaalmaker Aperam (min 5 procent) onderaan na tegenvallende resultaten. Beleggers waren ook niet te spreken over de cijfers van het Duitse staalbedrijf Salzgitter en stuurden het aandeel 5 procent lager in Frankfurt.

JDE Peet’s was een opvallende stijger met een plus van 5 procent. Beursanalist Corné van Zeijl van Actiam liet via Twitter weten dat het koffieconcern mogelijk toch zijn plaats in de belangrijke MSCI-index zal behouden. Boskalis zakte 4,5 procent. De baggeraar blijft kampen met coronamaatregelen. Vooral door de reisbeperkingen is het uitdagend om projecten en schepen operationeel te houden. Vopak won 1,6 procent. Het tankopslagbedrijf wist zijn resultaten afgelopen kwartaal te verbeteren.

Astrazeneca

In Londen verloor AstraZeneca 4,5 procent na teleurstellende resultaten van de farmaceut en maker van een coronavaccin. Deutsche Telekom klom 2,5 procent in Frankfurt dankzij sterke kwartaalcijfers. In Zürich steeg Richemont 9 procent. De Zwitserse eigenaar van luxemerk Cartier zag de winst in de afgelopen zes maanden flink stijgen.

De euro was 1,1441 dollar waard, tegen 1,1468 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,6 procent minder op 80,27 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 81,76 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.