Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Boskalis blijft met uitdagingen kampen door corona

Boskalis blijft met uitdagingen kampen door corona
12 nov 2021 om 07:19

PAPENDRECHT (ANP) – Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis blijft kampen met coronamaatregelen wereldwijd. Vooral de reis- en verblijfsrestricties maken het volgens het bedrijf “onverminderd uitdagend” om projecten en schepen operationeel te houden. Zeker in het Verre Oosten, waar de extra kosten door coronamaatregelen “zwaar drukken” op de marges van enkele projecten.

Boskalis zegt een druk derde kwartaal achter de rug te hebben. Het bedrijf boekte een hogere omzet en zag ook de vlootbezetting bij zowel de baggerdivisie als de offshore energieprojecten verbeteren. Qua bergingswerkzaamheden kende Boskalis een “uitzonderlijk rustig” kwartaal.

Boskalis werkt onder andere aan projecten in de Filipijnen en Singapore, en ook dichter bij huis in Nederland en Denemarken. Deze bagger- en infraprojecten droegen “goed aan de omzet bij”, aldus Boskalis dat geen bedragen noemde. Ook werkt Boskalis aan windprojecten in Taiwan en Europa, die geld in het laatje brachten. Het bedrijf houdt vast aan zijn eerder uitgesproken verwachtingen. Het operationele resultaat zal daarbij in de tweede helft van het jaar gelijk zijn aan de 226 miljoen euro uit de eerste helft.

Boskalis heeft nog voor 5,1 miljard euro aan werk liggen. Dat is iets minder dan het recordniveau van 5,5 miljard euro een kwartaal eerder.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.