Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Energiespecialist Alfen groeit dankzij vraag naar laadpalen

Energiespecialist Alfen groeit dankzij vraag naar laadpalen
11 nov 2021 om 06:50

ALMERE (ANP) – Energiespecialist Alfen boekte de afgelopen periode meer omzet doordat de vraag naar laadpalen voor elektrische auto’s fors is gestegen. Voor het maken van de laadpalen kon het bedrijf, ondanks de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen, genoeg elektronische onderdelen krijgen.

Het onderdeel van Alfen dat laadpalen produceert voor Nederland en een aantal andere Europese landen boekte in het derde kwartaal ruim 25 miljoen euro omzet. Dat was een ruime verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alfen profiteert van het almaar toenemende gebruik van elektrische auto’s.

De vraag naar energieopslagsystemen, die bijvoorbeeld bij windmolens en zonneparken kunnen worden neergezet om op gezette momenten energie op te slaan om de druk van het elektriciteitsnet te halen, daalde fors. Dat komt volgens Alfen door de nasleep van de coronacrisis en doordat besluitvorming op dit terrein traag is, waardoor het langer duurt voordat het bedrijf orders kan binnenslepen.

Een soortgelijk probleem gold ook voor de belangrijke tak van Alfen die slimme elektriciteitsoplossingen levert. Die groeide met 1 procent. Projecten bij industriële klanten liepen vertraging op. Dat komt onder meer door planningsproblemen bij netbeheerders waardoor het langer duurt om een aansluiting te krijgen op het elektriciteitsnet.

De omzet van Alfen groeide in het derde kwartaal naar 60,6 miljoen euro. Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst voor aftrek van onder meer belastingen steeg met 28 procent naar 9,7 miljoen euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alfen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.