Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag

Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag
11 nov 2021 om 07:25

AMSTERDAM (ANP) – Beleggers op de Amsterdamse beurs maken zich donderdag op voor een drukke dag met veel bedrijfsresultaten. Hoewel het cijferseizoen op zijn einde loopt kwamen op het Damrak nog de AEX-bedrijven ArcelorMittal en Aegon met resultaten. Ook maritiem dienstverlener SBM Offshore en laadpalenfabrikant Alfen openden de boeken. Buiten het Damrak gaven Siemens en Delivery Hero inzicht in de stand van zaken.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren licht lager te beginnen. De andere Europese beurzen zullen naar verwachting ook met kleine minnen openen. In de Aziatische regio lieten de aandelenmarkten donderdag een gemengd beeld zien, na de koersverliezen op Wall Street. In Tokio eindigde de Nikkei 0,6 procent hoger.

In Hongkong ging de aandacht vooral uit naar de geplaagde Chinese vastgoedsector. Evergrande klom bijna 7 procent na berichten dat de noodlijdende vastgoedontwikkelaar opnieuw op het nippertje wanbetaling heeft weten te voorkomen. Eerder deden berichten de ronde dat Evergrande in gebreke zou zijn gebleven met zijn rentebetalingen.

Aegon

ArcelorMittal zag de omzet stijgen in het derde kwartaal en boekte de hoogste winst sinds 2008. Volgens topman Aditya Mittal werden de resultaten gesteund door de aanhoudende sterke stijging van de staalprijzen. Ook zijn de vooruitzichten volgens de topman positief en zullen de staalprijzen hoog blijven. Het staalconcern schroefde tevens zijn aandeleninkoopprogramma met 1 miljard dollar op.

Verzekeraar Aegon kampte afgelopen kwartaal met ongunstige sterftecijfers in de Verenigde Staten, die voor een deel het gevolg zijn van de coronapandemie. Volgens topman Lard Friese werd de verbetering van het resultaat in vrijwel alle bedrijfsonderdelen daardoor teniet gedaan. Wel ligt het bedrijf volgens de topman op schema om de doelstelling te realiseren om eind 2023 400 miljoen euro aan kosten te besparen.

Alfen

Energiespecialist Alfen boekte afgelopen kwartaal meer omzet dankzij een forse stijging van de vraag naar laadpalen voor elektrische auto’s. Het bedrijf handhaafde zijn omzetverwachting voor het hele jaar. Oliedienstverlener SBM Offshore verlaagde de omzetverwachting voor heel 2021. De winstverwachting bleef wel ongewijzigd.

De euro was 1,1476 dollar waard, tegen 1,1523 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom een fractie tot 81,35 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 82,59 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.