Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Boeing compenseert slachtoffers crash 737 MAX van Ethiopian

Boeing compenseert slachtoffers crash 737 MAX van Ethiopian
11 nov 2021 om 07:28

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Boeing gaat de nabestaanden compenseren van de mensen die in 2019 zijn omgekomen bij de crash van een 737 MAX van Ethiopian Airlines. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant erkent dat het aansprakelijk is voor het ongeluk. De hoogte van de schadevergoeding moet per nabestaande nog wel worden vastgesteld in een Amerikaanse rechtbank.

Bij de crash kwamen 157 mensen om het leven. Het ongeluk in Ethiopië volgde kort op een crash met een 737 MAX in Indonesië in 2018. Van die crash zijn de meeste rechtszaken inmiddels afgehandeld.

De 737 MAX werd vanaf maart 2019 lange tijd wereldwijd aan de grond gehouden na de twee dodelijke ongelukken. De oorzaak bleek een hulpsysteem te zijn dat de neus van de vliegtuigen op de verkeerde momenten naar beneden drukte. Boeing heeft aanpassingen gedaan om de problemen te verhelpen. Inmiddels hebben onder meer de Verenigde Staten, Canada en de Europese Unie besloten de 737 MAX weer te laten vliegen. De ongelukken hebben Boeing al zo’n 20 miljard dollar gekost (17,5 miljard euro).


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.