Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Saudische olieminister: energiezekerheid niet ondermijnen

Saudische olieminister: energiezekerheid niet ondermijnen
10 nov 2021 om 13:18

GLASGOW (ANP/BLOOMBERG) – De wereldwijde energiezekerheid moet niet worden ondermijnd door de inspanningen tegen klimaatverandering. Dat heeft de olieminister van Saudi-Arabië, ’s werelds grootste olie-exporteur, gezegd op de klimaattop COP26 in het Schotse Glasgow. Ook moet volgens hem rekening worden gehouden met opkomende landen die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en de hoge kosten die zij zouden moeten maken om over te stappen op duurzame energie.

Minister Abdulaziz bin Salman Al Saud erkent dat het belangrijk is dat de uitstoot wordt verlaagd zoals is afgesproken bij de klimaatafspraken van Parijs. Maar hij vindt dat daarbij bepaalde energiebronnen niet specifiek uitgesloten moeten worden.

Verder vindt de minister dat opkomende landen geholpen moeten worden bij de overgang naar duurzame energie. Verschillende opkomende landen waaronder India maken zich zorgen over de hoge kosten die daarmee gepaard gaan en hebben dan ook aangegeven door te gaan met fossiele brandstoffen zoals steenkool.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.