Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold en ABN AMRO stijgen op Damrak na resultaten

Ahold en ABN AMRO stijgen op Damrak na resultaten
10 nov 2021 om 08:53

AMSTERDAM (ANP) – Op de Amsterdamse beurs werden de resultaten van supermarktconcern Ahold Delhaize en bank ABN AMRO woensdag goed ontvangen. Ook industrieel toeleverancier Aalberts was favoriet bij beleggers na een positieve handelsupdate. Op de aandelenmarkten werd verder uitgekeken naar het Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag verschijnt. Ook reageerden beleggers op de sterker dan verwachte inflatiecijfers uit China.

Ahold Delhaize (plus 2 procent) zag de omzet en winst in het derde kwartaal stijgen en schroefde de verwachtingen voor het gehele jaar op. Het supermarktconcern had in Europa wel enige last van de heropening van de horeca en andere winkels, maar bleef sterk presteren op de belangrijke Amerikaanse markt. Volgens topman Frans Muller tonen de cijfers aan dat het concern weerbaar is.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 819,36 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 1086,82 punten. Frankfurt bleef vlak. Londen en Parijs wonnen tot 0,3 procent.

ABN AMRO

Just Eat Takeaway (min 3,9 procent) was de grootste daler in de AEX, na overnamenieuws in de sector. De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash neemt zijn Finse branchegenoot Wolt over voor zo’n 7 miljard euro. Het is de eerste overname van DoorDash in Europa. Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, kwam onlangs onder vuur te liggen van de activistische aandeelhouder Cat Rock, die wil dat het bedrijf zich meer richt op de Europese markt en de onlangs overgenomen Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub weer verkoopt.

In de MidKap won ABN AMRO 3,7 procent. De bank profiteerde afgelopen kwartaal van de aantrekkende economie. Topman Robert Swaak sprak van “bemoedigende ontwikkelingen” in het derde kwartaal. KBC Securities verhoogde het advies voor het aandeel. Aalberts steeg 4 procent. Het bedrijf boekte dit jaar tot nu toe flink meer omzet en zag het orderboek fors toenemen.

Marks & Spencer

In Londen werd Marks & Spencer 16 procent meer waard. Het Britse winkelbedrijf presteerde in de afgelopen zes maanden sterker dan verwacht en verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar. Adidas zakte 5 procent in Frankfurt na tegenvallende resultaten. Het Duitse sportmerk blijft last houden van de boycot in China vanwege de kritiek van het bedrijf op de mensenrechtenschendingen in de Chinese regio Xinjiang, en de coronamaatregelen in Azië.

De euro was 1,1567 dollar waard, tegen 1,1585 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 84,33 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 85,30 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Amazon.com
    * *
  • Apple Inc.
    * *
  • Arcelor Mittal
    * *
  • BE20
    * *
  • ING Groep
    * *
  • Microsoft Corp
    * *
  • NED25
    * *
  • Nvidia Corp
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.