AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 10 november 2021 08:53

Ahold en ABN AMRO stijgen op Damrak na resultaten

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs werden de resultaten van supermarktconcern Ahold Delhaize en bank ABN AMRO woensdag goed ontvangen. Ook industrieel toeleverancier Aalberts was favoriet bij beleggers na een positieve handelsupdate. Op de aandelenmarkten werd verder uitgekeken naar het Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag verschijnt. Ook reageerden beleggers op de sterker dan verwachte inflatiecijfers uit China.

Ahold Delhaize (plus 2 procent) zag de omzet en winst in het derde kwartaal stijgen en schroefde de verwachtingen voor het gehele jaar op. Het supermarktconcern had in Europa wel enige last van de heropening van de horeca en andere winkels, maar bleef sterk presteren op de belangrijke Amerikaanse markt. Volgens topman Frans Muller tonen de cijfers aan dat het concern weerbaar is.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 819,36 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 1086,82 punten. Frankfurt bleef vlak. Londen en Parijs wonnen tot 0,3 procent.

ABN AMRO

Just Eat Takeaway (min 3,9 procent) was de grootste daler in de AEX, na overnamenieuws in de sector. De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash neemt zijn Finse branchegenoot Wolt over voor zo'n 7 miljard euro. Het is de eerste overname van DoorDash in Europa. Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, kwam onlangs onder vuur te liggen van de activistische aandeelhouder Cat Rock, die wil dat het bedrijf zich meer richt op de Europese markt en de onlangs overgenomen Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub weer verkoopt.

In de MidKap won ABN AMRO 3,7 procent. De bank profiteerde afgelopen kwartaal van de aantrekkende economie. Topman Robert Swaak sprak van "bemoedigende ontwikkelingen" in het derde kwartaal. KBC Securities verhoogde het advies voor het aandeel. Aalberts steeg 4 procent. Het bedrijf boekte dit jaar tot nu toe flink meer omzet en zag het orderboek fors toenemen.

Marks & Spencer

In Londen werd Marks & Spencer 16 procent meer waard. Het Britse winkelbedrijf presteerde in de afgelopen zes maanden sterker dan verwacht en verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar. Adidas zakte 5 procent in Frankfurt na tegenvallende resultaten. Het Duitse sportmerk blijft last houden van de boycot in China vanwege de kritiek van het bedrijf op de mensenrechtenschendingen in de Chinese regio Xinjiang, en de coronamaatregelen in Azië.

De euro was 1,1567 dollar waard, tegen 1,1585 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 84,33 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 85,30 dollar per vat.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 742,03 en op zijn laagst 727,93. Het aandeel had een slotkoers van 731,81.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Marks-spencer, Amsterdamse-effectenbeurs, Europa-werelddeel, Abn-amro-bank-n-v, Koninklijke-ahold-nv, Just-eat-takeaway, Topman, Finland


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 28, 2023

Hoge marge en geen concurrentie voor nieuwe medicijn Pharming

maart 28, 2023

Olieprijs en Apple in de lift | 28 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2023

PROSUS in bodempatroon – 27mrt23

maart 27, 2023

AEX: Zakken we terug naar de 700 punten?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:39

  Japan en VS kondigen handelsovereenkomst voor EV-batterijen aan

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 11:11

  AEX vormt lagere top, maar bodemvorming bij aandeel Coinbase

 • 08:06

  First Citizens koopt groot deel van Silicon Valley Bank

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

 • 15:39

  LYNX Beursflash: Zijn Rabobank Certificaten een interessante belegging? 

 • 10:42

  Aandeel L’Oréal: De stieren gaan “all in”

Masterclasses

 • 18 april

  De feiten en fabels van duurzaam beleggen

Columns

Nieuw
27 mrt 15:30 Matthias Baccino

Financiële onafhankelijkheid voor iedereen

27 mrt 11:21 Cees Smit

Column: Reserve Bankencrisis

26 mrt 11:54 Nico Inberg

Waar kan koers Pharming heen?