Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vaccinbedrijf BioNTech opnieuw positiever over omzet coronavaccin

Vaccinbedrijf BioNTech opnieuw positiever over omzet coronavaccin
9 nov 2021 om 13:15

MAINZ (ANP) – Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech denkt meer geld te gaan verdienen aan het coronavaccin dat de onderneming samen met farmaceut Pfizer ontwikkelde. Nu meer landen boostervaccins willen geven en het vaccin aan kinderen kan worden gegeven, verhoogde BioNTech de omzetverwachting naar tussen de 16 miljard en 17 miljard euro.

BioNTech en het Amerikaanse Pfizer hebben contracten gesloten om dit jaar 2,5 miljard doses van het vaccin te leveren. Ze produceren er naar verwachting zo’n 3 miljard. Eerder ging BioNTech uit van 2,2 miljard doses die dit jaar geleverd zouden worden, wat een omzet van 15,9 miljard euro zou opleveren. Volgend jaar kunnen BioNTech en Pfizer tot wel 4 miljard doses van het vaccin produceren, denken de Duitsers nu.

Het coronavaccin, met de naam Comirnaty, is het enige product van BioNTech dat al op de markt is. Door het enorme succes van dat vaccin, het meest verkopende farmaceutische product in een jaar ooit, kan BioNTech nu gemakkelijk de ontwikkeling van andere medicijnen bekostigen. Het bedrijf heeft meerdere kankerbehandelingen in ontwikkeling. Volgens topman Uğur Şahin komt BioNTech binnenkort met positieve resultaten over verschillende tests naar buiten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.