Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Greenpeace spant rechtszaak aan om uitstoot Volkswagen

Greenpeace spant rechtszaak aan om uitstoot Volkswagen
9 nov 2021 om 08:59

BERLIJN (ANP/RTR) – Milieubeweging Greenpeace heeft samen met een klimaatactiviste een rechtszaak aangespannen tegen het Duitse autoconcern Volkswagen. Volgens Greenpeace en activiste Clara Mayer doet Volkswagen te weinig om de uitstoot tegen te gaan. Een vergelijkbare rechtszaak werd eerder al aangespannen door milieuclub Deutsche Umwelthilfe (DUH) tegen Mercedes-Benz-moederbedrijf Daimler en BMW.

Greenpeace en DUH eisen van de autofabrikanten dat ze tegen 2030 volledig stoppen met de productie van auto’s met verbrandingsmotoren en dat de uitstoot van broeikasgassen sterk wordt verlaagd. De rechtszaken worden gemodelleerd naar de zaak die in Nederland tegen olie- en gasconcern Shell werd aangespannen. De rechtbank in Den Haag stelde dat Shell meer moet doen om zijn uitstoot terug te brengen.

Volkswagen heeft eerder al gezegd dat het aanspannen van rechtszaken tegen individuele bedrijven geen geschikte oplossing is voor de klimaatproblematiek en dat het concern toegewijd is aan de klimaatafspraken van Parijs. Verder wees Volkswagen op de miljardeninvesteringen die het doet in elektrische auto’s. Ook BMW en Daimler hebben gezegd dat ze zich inzetten voor de klimaatdoelstellingen van Parijs.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Volkswagen AG

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.