NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP maandag, 8 november 2021 08:11

PostNL denkt drukte feestdagen goed aan te kunnen

In dit artikel vind u onder andere informatie over: POSTNL,

DEN HAAG (ANP) - PostNL denkt de drukte rond de feestdagen goed aan te kunnen. Het bedrijf verwacht de komende tijd dagelijks het dubbele van het normale aantal pakketten te zullen bezorgen, dus twee miljoen in plaats van een miljoen, en is al sinds de zomer bezig met de logistiek om de bezorging van pakketjes in goede banen te leiden. Zo zijn er meer mensen aan het werk gezet en zal er extra en langer worden doorgewerkt. Ook is de capaciteit uitgebreid. Zo is in Nieuwegein een nieuw gerobotiseerd sorteercentrum in gebruik genomen.

PostNL verwacht piekdrukte op vrijdag 26 en maandag 29 november. 26 november is het Black Friday een koopjesfestijn dat uit de Verenigde Staten is overgewaaid. Winkeliers bieden de dag na Thanksgiving, als veel Amerikanen vrij zijn, traditiegetrouw grote kortingen aan. Op 29 november is het Cyber Monday, waarop Black Friday online nog eens dunnetjes over wordt gedaan.

Black Friday en Cyber Monday worden ook in Nederland steeds populairder. De dag wordt alom gezien als het officieuze begin van het feestdagenseizoen waarbij ook volop wordt ingekocht voor Sinterklaas. PostNL zal vanwege de verwachte drukte ook pakketbezorgers in het weekend na Black Friday op pad sturen, dus ook op zondag.

Leveringsproblemen

Door de drukte en de wereldwijde logistieke problemen zullen lang niet alle pakketten op tijd worden bezorgd. PostNL is zich daar ook van bewust en drukt webshops op het hart consumenten eerlijk te informeren. "Het grootste deel van de pakketten zal geen leveringsproblemen hebben", verwacht PostNL-topvrouw Herna Verhagen. "Maar het zal voorkomen."

Pakketbezorgers krijgen bij PostNL overigens altijd al een training waarin ze leren omgaan met klanten die niet tevreden zijn. Het postbedrijf zal daarnaast een aantal webshops aanschrijven die mogelijk met leveringsproblemen te maken krijgen. "De meeste webshops weten wel of ze spullen hebben die daar gevoelig voor zijn", aldus Verhagen.


De koers van het aandeel POSTNL noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Nederland, Leiden, Nieuwegein, Verenigde-staten, Logistiek, Postnl

De Aandeelhouder TV

januari 28, 2022

AEX maakt zich op voor short-squeeze

januari 28, 2022

AEX en DAX week 4 afsluiting – 28jan22

januari 28, 2022

Apple veel beter dan verwacht

januari 28, 2022

Correctie of Rotatie? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 55

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Technologie drukt op AEX-index

 • 16:45

  Kantelmoment voor de BEL 20 – Apple zet stijgende trend verder

 • 13:46

  Apple boekt recordomzet dankzij verkoop iPhones en stevige groei services

 • 08:54

  kwartaalcijferseizoen barst los – Europa start negatief

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Wederopstanding Galapagos?

 • 12:32

  Tesla boekt recordwinst in 2021 ondanks chiptekort

 • 12:32

  Tesla boekt recordwinst in 2021 ondanks chiptekort

 • 08:02

  Hawkishe Fed zet markt op stelten

 • 17:07

  TA van Edward Loef – Anticiperen op de Fed?

Masterclasses

Columns

Nieuw
28 jan 15:35 Redactie

Top 10 IPO’s voor 2022

27 jan 10:50 Nico Inberg

Stoffels nieuwe man Galapagos

27 jan 10:58 Redactie

ETF v/d Week: Beleggen in Water