Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grote namen openen boeken nog, maar cijferseizoen is bijna over

Grote namen openen boeken nog, maar cijferseizoen is bijna over
7 nov 2021 om 14:57

AMSTERDAM (ANP) – De komende beursweek staat in Amsterdam in het teken van een aantal grote bedrijven die de boeken openen. Zo begint de week met de cijfers van PostNL en staan ook supermarktconcern Ahold Delhaize, ABN AMRO bank, verzekeraar Aegon en baggeraar Boskalis op de rol.

Behalve de grote jongens komen ook nog wat kleinere bedrijven met kwartaalresultaten naar buiten zoals distributeur B&S, chemicaliënleverancier IMCD, afvalverwerker Renewi en laadpalenbedrijf Alfen. Beursuitbater Euronext houdt een beleggersdag.

Ook buiten de landsgrenzen komen er nog de nodige cijfers, al loopt het cijferseizoen wel duidelijk op zijn einde. Onder meer Associated British Foods, het moederbedrijf van kledingketen Primark, geeft een kwartaalupdate. Verder kijken beleggers naar cijfers van sportmerk Adidas, biotechbedrijf BioNTech, farmaceut Bayer en betalingsbedrijf PayPal. Disney maakt de plannen voor zijn streamingdienst Disney+ bekend en ook Airbnb komt met nieuwe opties voor het gelijknamige platform voor de vakantiehuur en -verhuur van woningen.

Industriële productie

Op macro-economisch vlak gaat de blik naar cijfers over de industriële productie uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland, maar ook naar producentenprijzen uit onder meer de Verenigde Staten, China en Japan.

De afgelopen week kwam de Federal Reserve behalve met een rentebesluit en plannen om de coronasteun af te bouwen, ook met gunstige vooruitzichten voor de Amerikaanse economie. Enkele dagen later bleek ook het banenrapport van de Amerikaanse overheid veel beter uit te pakken dan verwacht en de cijfers over de Chinese export vielen ook positief uit.

Coronamedicijnen

Daarmee lijkt de weg geplaveid om de winstreeksen van de afgelopen dagen voort te zetten. Ook nieuws over coronamedicijnen van MSD (Merck) en Pfizer, die de ziekteverschijnselen van geïnfecteerden helpen beperken, deden de wereldwijde beurzen goed.

Tenslotte gaat de blik ook uit naar Glasgow, waar de wereld vergadert over stappen om de klimaatverandering te beperken. Veel grote bedrijven zijn hier aanwezig en hebben de afgelopen week al bekendgemaakt hun klimaatdoelen aan te scherpen of versneld uit te willen voeren.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.