NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 5 november 2021 11:21

Beursupdate: licht optimisme op Damrak richting banenrapport

In dit artikel vind u onder andere informatie over: ADYEN, ASM INTERNATIONAL, ASML HOLDING NV, EBUSCO, EUROCOMMERCIAL, ING GROEP, INTERTRUST, ORDINA, PROSUS,

De Amsterdamse beurs noteert in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport vanmiddag 0,4 procent hoger op 823,74 punten.

De hoofdgraadmeter ligt daarbij nog steeds op koers richting de 850 punten, zei vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International voor de camera van ABM Financial News.

De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in september licht afgenomen. Op maandbasis was er sprake van een afname met 0,3 procent. In augustus stegen de verkopen juist nog met 1,0 procent, waar eerder een plus van 0,3 procent was gemeld.

Analisten gepolst door Dow Jones voorzien voor vanmiddag een banengroei in oktober van 450.000. In september bedroeg de groei slecht 194.000, waar op 500.000 werd gerekend.

Verder volgt vanavond nog het consumentenkrediet in de VS.

De euro/dollar handelde op 1,1539 en olie wordt circa een procent duurder.

Stijgers en dalers

Koplopers vandaag zijn de ‘semi’s’. ASML wint 2,8 procent en ASMI 1,8 procent. Verder stijgt Just Eat Takeaway 0,5 procent en Adyen zelfs 2,9 procent. 

Opvallend is dat Prosus wel 2,1 procent moet inleveren. Het verlies van ArcelorMittal is met 2,6 procent nog iets groter.

In de AMX stijgt Intertrust 1,9 procent, nadat inmiddels de derde ontevreden aandeelhouder zich heeft gemeld bij het trustkantoor. Aandeelhouder Hawk Ridge Capital wijst in een brief op de ondermaatse prestaties van het beursgenoteerde bedrijf en de significante onderwaardering van het aandeel. Het eist veranderingen, en eventueel een verkoop van het bedrijf.

Flow Traders stijgt 1,1 procent.

De kwartaalupdate van Eurocommercial Properties werd minnetjes ontvangen. Het aandeel daalt vrijdag 1,9 procent.

Bij de smallcaps valt Ordina op met een koerswinst van 9,1 procent. Donderdag kwam Ordina al met cijfers. ForFamers wint 0,4 procent, ondanks dat APG nog eens het belang in de veevoerspecialist halveerde.

BAM en Heijmans, eerder in de week na cijfers nog goed voor mooie koerswinsten, leveren vrijdag 3,4 en 1,8 procent in. Sif, dat voorbeurs met een kwartaalupdate kwam, daalt 5,9 procent. Volgens ING kwam Sif ook met wat zwakke cijfers en zal de consensus omlaag moeten.

Bij de kleinste aandelen laat Ebusco een koersstijging zien van 3,5 procent. MotorK, dat vandaag een notering kreeg aan Euronext Amsterdam aan de absolute onderkant van de al eens verlaagde prijsvork, daalt nog eens 8,6 procent tijdens de handel.


De koers van het aandeel ADYEN noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel ASM INTERNATIONAL noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel ASML HOLDING NV noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel EUROCOMMERCIAL noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel ING GROEP noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel INTERTRUST noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel PROSUS noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Beurs_update

De Aandeelhouder TV

januari 28, 2022

AEX maakt zich op voor short-squeeze

januari 28, 2022

AEX en DAX week 4 afsluiting – 28jan22

januari 28, 2022

Apple veel beter dan verwacht

januari 28, 2022

Correctie of Rotatie? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 55

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Technologie drukt op AEX-index

 • 16:45

  Kantelmoment voor de BEL 20 – Apple zet stijgende trend verder

 • 13:46

  Apple boekt recordomzet dankzij verkoop iPhones en stevige groei services

 • 08:54

  kwartaalcijferseizoen barst los – Europa start negatief

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Wederopstanding Galapagos?

 • 12:32

  Tesla boekt recordwinst in 2021 ondanks chiptekort

 • 12:32

  Tesla boekt recordwinst in 2021 ondanks chiptekort

 • 08:02

  Hawkishe Fed zet markt op stelten

 • 17:07

  TA van Edward Loef – Anticiperen op de Fed?

Masterclasses

Columns

Nieuw
28 jan 15:35 Redactie

Top 10 IPO’s voor 2022

27 jan 10:50 Nico Inberg

Stoffels nieuwe man Galapagos

27 jan 10:58 Redactie

ETF v/d Week: Beleggen in Water