AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP vrijdag, 5 november 2021 11:15

AEX scherpt recordstand aan in afwachting banencijfer VS

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Adyen, Asm International, Asml Holding, Intertrust, Prosus, Qualcomm,

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs scherpte de AEX-index vrijdag de recordstand verder aan. De aandelen van de chipbedrijven ASML en ASMI waren favoriet bij beleggers dankzij de sterke koerswinsten in de Amerikaanse chipsector. De markten waren verder in afwachting van het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. Een flinke banengroei zou verder bewijs zijn dat de grootste economie ter wereld sterk genoeg is om op eigen benen te staan, na het besluit van de Federal Reserve om de coronasteun af te bouwen.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 824,44 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 1076,88 punten. De beurzen in Parijs en Londen stegen 0,6 procent. De DAX in Frankfurt bleef wat achter na een onverwachte daling van de Duitse industriële productie in september en won 0,1 procent.

ASML en ASMI profiteerden van de sterke kwartaalcijfers van de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm en stegen 2,8 en 1,8 procent. Fintechbedrijf Adyen deed het nog beter en ging aan kop in de AEX met een winst van dik 3 procent. Staalmaker ArcelorMittal en techinvesteerder Prosus waren de grootste dalers, met verliezen tot 2,7 procent.

Intertrust

In de MidKap stond Intertrust (plus 2,2 procent) bovenaan. Ook aandeelhouder Hawk Ridge Capital eist dat het trustkantoor meer gaat doen om de waarde van het aandeel te verhogen. Eerder hadden de aandelenhouders Harbor Spring Capital en Lucerne al kritiek op de tegenvallende prestaties van het bedrijf.

Eurocommercial Properties daalde 2 procent. De eigenaar van winkelvastgoed zag het resultaat in de eerst negen maanden van het jaar dalen door verleende huurkortingen aan winkeliers vanwege de coronacrisis. Biotechnoloog Galapagos, die ook een kijkje in de boeken gaf, verloor 0,2 procent. Sif raakte 6,5 procent kwijt na teleurstellende resultaten van de windmolenfunderingsspecialist.

Olie

Het Italiaanse softwarebedrijf MotorK zakte bijna 9 procent bij zijn beursdebuut op het Damrak. Het bedrijf had zijn beursgang al met twee dagen uitgesteld en verlaagde ook de introductieprijs om meer beleggers te kunnen trekken. In Londen daalde IAG 2 procent. Het moederbedrijf van de luchtvaartmaatschappijen British Airways en Iberia stevent dit jaar af op een verlies van 3 miljard euro.

De euro was 1,1532 dollar waard, tegen 1,1542 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 79,62 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 80,96 dollar per vat.


De koers van het aandeel Adyen noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Asm International noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Asml Holding noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Prosus noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Qualcomm noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Lucerne, Prosus, Amsterdamse-effectenbeurs, Qualcomm, Iberia-lineas-aereas-de-espana, Asml, Italie, International-airlines-group


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

Signify stelt teleur, ASML wat nu? | 27 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 26, 2023

JET veert op – 26jan23

januari 26, 2023

Update cijfers ASML!

januari 26, 2023

Tesla, Chevron verrast en Nokia | 26 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver

26 jan 09:56 Redactie

Grote overname DSM roept vraagtekens op