Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uber haalt kleine winst door herstel taximarkt na corona

Uber haalt kleine winst door herstel taximarkt na corona
4 nov 2021 om 20:54

SAN FRANCISCO (ANP) – Taxi- en maaltijdbezorgingsbedrijf Uber heeft afgelopen periode voor het eerst in een kwartaal winst geboekt. Het bedrijf verdiende 8 miljoen dollar, een kleine 7 miljoen euro. Het gaat daarbij wel om een operationele winst, dus voordat zaken als afschrijvingen, belastingen en rentebetalingen van het resultaat worden afgehaald.

Uber zag de taximarkt verder aantrekken nu mensen na de coronabeperkingen weer meer op pad gaan, maar verdiende ook meer aan de maaltijdbezorgingstak die tijdens de coronapandemie de belangrijkste afdeling van het bedrijf werd. Daar zijn de kosten wel wat hoger, dus het draaiende houden van het onderdeel kost Uber nog geld.

De boekingen bij de taxi-afdeling stegen in het derde kwartaal met zo’n twee derde op jaarbasis tot 9,9 miljard dollar, omgerekend 8,6 miljard euro. De maaltijdbezorgingstak was goed voor de helft meer aan boekingen, tot een waarde van 12,8 miljard. Die bedragen zijn inclusief het deel dat aan de restaurants, bezorgers en taxichauffeurs moeten worden betaald.

De omzet van Uber kwam op 4,8 miljard dollar uit, tegen 2,8 miljard dollar in de maanden juli tot en met september van 2020. Het nettoverlies van Uber nam ondanks de operationele winst toe. Onder de streep stond een verlies van 2,4 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 1,1 miljard dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.