Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beurzen hoger na Fed-besluit, ING en Basic-Fit stijgen op Damrak

Beurzen hoger na Fed-besluit, ING en Basic-Fit stijgen op Damrak
4 nov 2021 om 08:52

AMSTERDAM (ANP) – Op de Europese beurzen werd donderdag positief gereageerd op het besluit van de Federal Reserve om nog deze maand te beginnen met de afbouw van de coronasteun voor de Amerikaanse economie. Beleggers zien het besluit van de Fed als een signaal dat de grootste economie ter wereld sterk genoeg is om het zonder steun te stellen. Fed-voorzitter Jerome Powell liet daarnaast weten geen haast te hebben om de rente te verhogen.

Op het Damrak werden de resultaten van ING (plus 2 procent) goed ontvangen. De bank bleef ook in het derde kwartaal profiteren van de aantrekkende economie en voerde de winst met bijna driekwart op ten opzichte van een jaar eerder. In de MidKap stond Basic-Fit bovenaan met een plus van 3,5 procent. De fitnessketen, die donderdag een beleggersdag houdt, liet weten de uitrol van nieuwe clubs te willen versnellen. Volgens topman René Moos is het zo kort na de economische crisis een goed moment om het tempo op te voeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 821,09 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 1069,44 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,3 procent. Londen klom 0,3 procent in afwachting van het rentebesluit van de Britse centrale bank.

BAM

BAM won 1,9 procent. De bouwer zag de resultaten over de eerste negen maanden van het jaar fors verbeteren. Vooral de divisie Bouw en Vastgoed presteerde volgens het bedrijf goed. IT-dienstverlener Ordina, die ook met cijfers kwam, zakte 3 procent. Biotechnoloog Vivoryon won 0,8 procent na een handelsupdate.

Naast ING kwamen ook andere grote banken als Commerzbank, Credit Suisse en Société Générale met resultaten. Commerzbank won 5 procent in Frankfurt. De Duitse bank presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en denkt nu over heel 2021 winst te boeken. Ook de Franse bank Société Générale (plus 2,6 procent) versloeg de marktverwachtingen en kondigde aan eigen aandelen in te kopen. De Zwitserse bank Credit Suisse waarschuwde voor een verlies in het vierde kwartaal en daalde 1 procent in Zürich.

DHL

Deutsche Post DHL steeg 2 procent. De Duitse post- en pakketbezorger boekte afgelopen kwartaal aanzienlijk meer winst en verhoogde zijn verwachtingen. Het moederbedrijf van de in Nederland actieve pakketbezorger DHL kampte met sterk gestegen kosten, maar kon die gemakkelijk doorberekenen aan klanten.

De euro was 1,1552 dollar waard, tegen 1,1581 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 81,09 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 82,70 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.