Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fed gaat naar verwachting begin afbouw coronasteun bekendmaken

Fed gaat naar verwachting begin afbouw coronasteun bekendmaken
3 nov 2021 om 04:20

WASHINGTON (ANP) – De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, komt woensdag met een beleidsbesluit. Naar verwachting gaat de Fed dan een begin aankondigen van de afbouw van zijn coronasteunmaatregelen voor de economie van de Verenigde Staten. De Fed heeft eerder al gezegd dit jaar te willen beginnen met het afbouwen van dat steunprogramma. De rente blijft vrijwel zeker onveranderd.

De Fed begon dinsdag aan een tweedaagse beleidsvergadering. De centrale bank koopt nu nog maandelijks voor 120 miljard dollar, omgerekend ruim 103 miljard euro, aan obligaties op om de economie te stimuleren. De Fed heeft gezegd dit opkoopprogramma te willen afbouwen, nu de economie sterk herstelt van de coronacrisis. Mogelijk kan dan medio volgend jaar dit programma helemaal zijn stopgezet.

Het besluit van de Fed wordt om 19.00 uur Nederlandse tijd bekendgemaakt. Later zal Fed-voorzitter Jerome Powell dan een toelichting geven. Daarbij zal de aandacht ook gaan naar opmerkingen over de inflatie en de rente.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.