Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ryanair maakt weer winst, geholpen door vakantieverkeer

Ryanair maakt weer winst, geholpen door vakantieverkeer
1 nov 2021 om 06:46

DUBLIN (ANP/BLOOMBERG) – Prijsvechter Ryanair heeft in het derde kwartaal van dit jaar, het tweede van zijn gebroken boekjaar, weer zwarte cijfers geschreven. De Ierse luchtvaartmaatschappij werd daarbij geholpen door de aantrekkende vraag naar zomervakantievluchten.

Ryanair sloot de drie maanden tot en met september af met een winst van 225 miljoen euro. Daarbij rekent de maatschappij op een aanhoudend sterke vraag naar vliegtickets in de doorgaans minder drukke winterperiode.

Het was voor Ryanair de eerste kwartaalwinst sinds het begin van de coronacrisis, die onder meer zorgde voor grote problemen in de luchtvaartsector. Vooral de versoepelingen van de reisbeperkingen in met name het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor Ryanair, deden de maatschappij goed. In het afgelopen kwartaal zaten vliegtuigen in doorsnee voor 80 procent vol.

Voor het hele boekjaar rekent het Ierse concern nog wel op een verlies tot 200 miljoen euro. Dat komt ook omdat het bedrijf reizigers door middel van kortingen probeert het vliegtuig in te lokken.

De onderneming overweegt verder haar beursnotering aan de Londen Stock Exchange te beëindigen. Volgens het concern heeft het Britse vertrek uit de Europese Unie ervoor gezorgd dat de handel in aandelen minder is geworden. In december verbood de luchtvaartmaatschappij mensen van buiten de EU, waaronder Britten, om gewone aandelen Ryanair te kopen. Ook schrapte de maatschappij het stemrecht van de houders van aandelen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.