AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 1 november 2021 09:21

Funda merkt dat interesse voor horecalocaties toeneemt

AMSTERDAM (ANP) - De interesse voor het huren of kopen van horecalocaties is in het derde kwartaal toegenomen. Dat merkt huizenwebsite Funda. Het beschikbare aanbod werd vaker bekeken en er werd meer op gereageerd dan in de voorgaande periode. "Het lijkt erop dat de heropening na corona voor hernieuwd vertrouwen heeft gezorgd, waardoor grote ketens inzetten op expansie en kleinere ondernemers een eigen zaak weer aandurven", zegt topman Quintin Schevernels van Funda in een toelichting.

Funda noemt de gestegen belangstelling voor locaties voor een horecaonderneming opvallend omdat het derde kwartaal traditioneel vrij rustig is voor commercieel vastgoed op de website. De interesse voor kantoor- en winkelruimtes nam op de huizenwebsite juist af. Volgens Funda lijkt de vraag in die categorieën wel iets serieuzer. De NVM meldde dat er in het derde kwartaal weer meer kantoor- en winkelruimte werd verhuurd.

De afgelopen periode steeg het aantal bekeken horecalocaties op Funda met 8 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Het aantal keer dat er contact werd opgenomen per locatie steeg met 13 procent. Volgens Henk Sluiter, directeur van Adhoc Horecamakelaars, willen zijn klanten allemaal uitbreiden. Een aspect dat sinds de coronapandemie anders wordt benaderd is de buitenruimte. "Ondernemers willen wel een terras. Buiten kunnen zitten is essentieel, een back-up voor als er weer een virus komt", aldus Sluiter.

De Aandeelhouder TV

maart 25, 2023

FED schrikt en de bankensector in de stress, maar wat moet je er nu mee als belegger?

maart 24, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 24, 2023

PROSUS in de lift – 22mrt23

maart 24, 2023

ASMI 340 kantelpunt – 23mrt23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

 • 15:39

  LYNX Beursflash: Zijn Rabobank Certificaten een interessante belegging? 

 • 10:42

  Aandeel L’Oréal: De stieren gaan “all in”

 • 08:22

  Geen renteverlaging in 2023 volgens Fed

 • 14:35

  Call opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 09:11

  ETF van de week: Group Physical Bitcoin ETC (BTCE)

Masterclasses

Columns

Nieuw
23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?

22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon

21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers