Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eindhovense chipmaker NXP optimistisch over verdere groei

Eindhovense chipmaker NXP optimistisch over verdere groei
1 nov 2021 om 21:08

EINDHOVEN (ANP/BLOOMBERG) – De Nederlandse chipfabrikant NXP rekent op een stevige groei in de rest van dit jaar en volgend jaar, nu de vraag naar chips door wereldwijde tekorten extra hoog is. Dat heeft topman Kurt Sievers naar buiten gebracht bij de kwartaalresultaten van de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips.

Het Eindhovense concern zette afgelopen kwartaal 2,9 miljard dollar aan omzet in de boeken, omgerekend zo’n 2,5 miljard euro. Dat is ruim kwart meer dan een jaar geleden. En waarschijnlijk zitten de opbrengsten in de lopende periode wederom in de lift. NXP rekent voor het vierde kwartaal vooralsnog op zo’n 2,9 miljard tot bijna 3,1 miljard dollar, waarmee het bedrijf optimistischer is dan analisten in doorsnee voor mogelijk hadden gehouden.

Afgelopen kwartaal werd verder een nettowinst behaald van dik een half miljard dollar, waar NXP in dezelfde periode vorig jaar nog 18 miljoen dollar tekortkwam. Destijds had NXP veel last van een malaise in de autosector als gevolg van de coronacrisis. De chiptekorten waarvan de onderneming momenteel profiteert, hangen ook samen met de pandemie. Tijdens de coronalockdowns is de vraag naar notebooks en andere elektronica namelijk flink toegenomen. Deskundigen zeiden eerder al dat ze vrezen dat het chiptekort nog wel even kan voortduren.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.