Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlanders kochten in september meer kleding

Nederlanders kochten in september meer kleding
29 okt 2021 om 05:47

DEN HAAG (ANP) – Winkeliers hebben ook in september meer omzet geboekt dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral kledingwinkels profiteerden van de winkelende klant en de omzet in die branche steeg voor de zesde maand op rij. Kledingzaken boekten 9 procent meer omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten waren wel lager dan in september 2019, voor de coronacrisis.

In totaal steeg de omzet van de detailhandel in september met 4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De omzetgroei heeft voor een deel te maken met prijsstijgingen. Het verkoopvolume, dus hoeveel artikelen een winkelier verkoopt, steeg met 2,7 procent wat minder hard dan de opbrengsten.

Bij winkels in voedingsmiddelen bleven de opbrengsten gelijk. De omzet van speciaalzaken lag 3,6 procent hoger, maar de omzet van supermarkten daalde met 0,6 procent. In 2020 profiteerden ze nog van de beperkingen in de horeca wegens lockdownmaatregelen, waardoor consumenten meer aan eten in de supermarkt uitgaven.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.