Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Moederbedrijf Mercedes rekent op verbeteren situatie chiptekort

Moederbedrijf Mercedes rekent op verbeteren situatie chiptekort
29 okt 2021 om 06:34

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) – Het Duitse autoconcern Daimler rekent op een verbetering van de situatie met de chiptekorten in de huidige periode ten opzichte van het derde kwartaal. Door tekorten aan computerchips hebben veel autofabrikanten de laatste maanden de productie regelmatig moeten stilleggen.

Net als andere autofabrikanten heeft Daimler de productie van meer winstgevende modellen naar voren gehaald vanwege de chiptekorten. Andere fabrikanten zoals General Motors en Volkswagen spraken zich onlangs al positiever uit over de toekomst. Ze denken dat de piek van de chiptekorten voorbij is.

Daimler verkocht in de maanden juli, augustus en september in totaal 577.800 voertuigen. Dat is een kwart minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en komt door chiptekorten en de aanhoudende verstoringen in de logistieke keten, zegt het bedrijf. Onder aan de streep noteerde het concern een winst van bijna 2,6 miljoen euro. Dat is licht hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Desondanks rekent het autoconcern dit boekjaar op een operationele winst van tussen de 10 en 12 procent, het hoogste in jaren.

“We blijven op schema met onze doelen voor het hele jaar, dankzij een krachtige business”, zei financieel topman Harald Wilhelm bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De inkomsten van het concern voor de aftrek van rente en belastingen zullen “significant hoger” zijn dan vorig jaar, aldus het bedrijf.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.