Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Franse economie groeide harder dan verwacht

Franse economie groeide harder dan verwacht
29 okt 2021 om 06:28

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse economie is in het derde kwartaal aanzienlijk sterker gegroeid dan verwacht. Het versoepelen van de meeste coronamaatregelen leidde ertoe dat consumenten weer meer gingen uitgeven en dat gaf de economie een zetje, meldt het Franse statistiekbureau INSEE. Ook de export nam flink toe.

Ten opzichte van het tweede kwartaal groeide het bruto binnenlands product (bbp) van Frankrijk met 3 procent. Economen hadden in doorsnee op een toename met 2,2 procent gerekend. Ook de economische groei voor het tweede kwartaal werd iets naar boven bijgesteld. Die kwam uit op 1,3 procent in plaats van 1,1 procent.

Volgens INSEE is de Franse economie nu bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Het statistiekbureau voorspelde eerder al dat het bbp dit jaar met 6,25 procent zal groeien. De vooruitzichten zijn momenteel minder gunstig.

Door de oplopende inflatie kopen consumenten weer minder en tegelijkertijd hebben bedrijven last van problemen met de levering van goederen. Dat leidt er nog altijd toe dat fabrieken ook niet op hun volledige capaciteit kunnen produceren. Ook de hoge energieprijzen zitten sommige bedrijven dwars.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!