Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DGB rondt opname tweede tranche onderhandse plaatsing af

DGB rondt opname tweede tranche onderhandse plaatsing af
29 okt 2021 om 13:37

DGB heeft de tweede trancheopname van 500.000 euro onder de eerder aangekondigde investeringsovereenkomst van 6 miljoen euro ondertekend. Dit meldde het bedrijf vrijdag.

“De investeringsfaciliteit zal worden gebruikt om de verdere groei van de Groep en de ontwikkeling van haar handelsplatform voor CO2-compensatie te financieren”, aldus DGB.

In overeenstemming met de voorwaarden van de faciliteit, zal het consortium van in Nederland gevestigde geaccrediteerde investeerders 481.605 extra gewone aandelen van DGB verwerven van de eigen aandelen van de vennootschap.

De helft van deze tranche, 250.000 euro, bestaat uit genoteerde gewone aandelen voor een prijs per aandeel van 1,10 euro en de andere helft uit niet-beursgenoteerde gewone aandelen tegen een gereduceerde prijs van 0,95 euro per aandeel.

In totaal zijn 950.157 eigen aandelen overgedragen aan het consortium onder de eerste en tweede tranche van de investeringsovereenkomst, wat resulteert in een gemiddelde prijs per aandeel van 1,05 euro. Na voltooiing van deze tweede tranche, bezit de vennootschap nog 1.299.842 eigen aandelen.

“Na zorgvuldige afweging van de strategische, economische en financiële aspecten voor alle betrokken stakeholders, is het bestuur van mening dat langetermijnwaardecreatie voor aandeelhouders beter geborgd is wanneer DGB verschillende andere financieringsmogelijkheden verkent en sluit daarom de investeringsfaciliteit”, aldus het bedrijf.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers DGB Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.