AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Daimler boekt hogere winst ondanks chiptekorten

Daimler boekt hogere winst ondanks chiptekorten
29 okt 2021 om 08:56

Daimler heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer winst geboekt, ondanks een tekort aan halfgeleiders, dat op de productie en verkoop drukte. Dit maakte de Duitse autobouwer vrijdagochtend bekend.

"We blijven op koers voor onze jaardoelen, ondanks de uitdagende omstandigheden", zei CFO Harald Wilhelm.

In het afgelopen kwartaal kwam de winst uit op 2,47 miljard euro tegen 2,05 miljard euro een jaar eerder. Het EBITA resultaat steeg met 17 procent tot 3,58 miljard euro, dankzij onder meer een betere productmix en focus op de kostenbasis.

De omzet daalde wel licht, van 40,28 naar 40,08 miljard euro, waarbij de chiptekorten een impact hadden op de productie en verkoop van auto's. Daimler verkocht 25 procent minder auto's.

Voor 2021 mikt Daimler onverminderd op een omzet en EBIT die significant hoger liggen dan een jaar eerder. De autobouwer verwacht ook dat de tekorten van componenten en verstoringen in de aanvoerketen de mondiale autoproductie blijven teisteren in het vierde kwartaal. Hoewel de chiptekorten zullen afnemen in het lopende kwartaal ten opzichte van het derde, blijven tekorten ook een probleem in 2022, zo voorziet de autobouwer.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Mercedes Benz

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!