Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bloomberg: grote landen willen meer olieproductie OPEC+

Bloomberg: grote landen willen meer olieproductie OPEC+
29 okt 2021 om 19:09

NEW YORK (ANP) – Grote olieverbruikers als de Verenigde Staten, Japan, India en China willen dat olie-alliantie OPEC+ de productie sterker gaat verhogen om zo de hoge olieprijzen tegen te gaan. Bronnen zeiden tegen persbureau Bloomberg dat de diplomatieke druk op de OPEC+, zoals de alliantie tussen het oliekartel en bondgenoten als Rusland wordt genoemd, steeds groter wordt.

Vanwege de sterke vraag naar olie en het krappe aanbod zijn de olieprijzen naar de hoogste niveaus in jaren gestegen. De OPEC+ voert de productie momenteel maandelijks met 400.000 vaten per dag op. Maar volgens de ingewijden wordt achter de schermen een intensieve campagne gevoerd om de OPEC+ te bewegen de productie nog harder te verhogen. De OPEC+ houdt volgende week weer een vergadering over de productie.

Tot dusver hebben OPEC-landen als Saudi-Arabië geweigerd om nog meer olie te gaan oppompen, waarbij wordt verwezen naar de risico’s voor de oliemarkt door de coronacrisis. De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd dat de prijs van een vat olie mogelijk naar 100 dollar kan stijgen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.