Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Postzegel volgend jaar niet duurder

Postzegel volgend jaar niet duurder
28 okt 2021 om 09:55

DEN HAAG (ANP) – De prijs van een postzegel voor brieven binnen Nederland gaat volgend jaar niet omhoog en blijft 0,96 euro. Alle basistarieven voor het versturen van brieven binnen Nederland en vanuit Nederland naar het buitenland, veranderen in 2022 niet. Dat is volgens PostNL “het gevolg van de positieve bijdrage van zowel de Sandd-postvolumes als van de incidentele volumestijging van de consumentenpost in 2020 als gevolg van de coronapandemie”.

Dat de basistarieven volgend jaar niet veranderen, past volgens het bedrijf goed bij de onlangs gewijzigde Postregeling, die een gematigde tariefontwikkeling in de jaren daarop mogelijk maakt.

Een normaal pakket verzenden binnen Nederland kost ook volgend jaar 7,25 euro. Voor het versturen van pakketten naar landen buiten Europa wordt de tijdelijke corona-toeslag gehandhaafd. Maar die wordt per 15 november 2021 wel naar beneden bijgesteld, omdat de transportcapaciteit schaars blijft ook al neemt het vliegverkeer langzaam maar zeker weer toe.

Verder kondigde PostNL een nieuw postzegelvel aan met postzegels die zijn ontworpen door een computeralgoritme, op basis van een collectie met 1500 postzegels uit de periode 1852-1920. PostNL heeft naar eigen zeggen wereldwijd de primeur met de ontwikkeling van postzegels op basis van kunstmatige intelligentie. Het postzegelvel Digi Art telt 5 verschillende postzegels, voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 28 oktober beschikbaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.