Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips gaat toeleveranciers helpen bij verlagen CO2-uitstoot

Philips gaat toeleveranciers helpen bij verlagen CO2-uitstoot
28 okt 2021 om 08:34

AMSTERDAM (ANP) – Zorgtechnologiebedrijf Philips wil de CO2-uitstoot van zijn toeleveranciers verminderen. Het bedrijf wil die toeleveranciers daarbij ondersteunen. Philips’ doel is dat 50 procent van de toeleveranciers zich vastlegt om de uitstoot in 2025 verlaagd te hebben naar wat de klimaatwetenschap noodzakelijk acht voor het halen van de klimaatdoelen van Parijs. Volgens Philips heeft het steunen van zijn toeleveranciers zeven keer meer invloed dan dat het terugbrengen van de eigen CO2-uitstoot had.

Philips is zelf sinds vorig jaar CO2-neutraal en wil de kennis die het in dat proces heeft opgedaan nu delen. “We staan op een belangrijk punt waar we de wereldwijde overgang naar klimaatneutrale, circulaire en niet-verkwistende economieën en maatschappijen moeten versnellen”, geeft topman Frans van Houten aan.

Philips zegt dat toeleveranciers onder meer kunnen profiteren van de kennis van het zorgtechnologieconcern en daarbij ontwikkelde technieken. Ook kunnen ze gunstigere betalingsvoorwaarden krijgen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.