Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brill rekent op negatieve impact problemen aanvoerketen

Brill rekent op negatieve impact problemen aanvoerketen
28 okt 2021 om 18:04

Het belangrijke vierde kwartaal voor Brill zal mogelijk negatief worden beïnvloed door de wereldwijde problemen in de aanvoerketen. Dit zei de wetenschappelijke uitgever uit Leiden donderdag in een update over het derde kwartaal.

Brill sluit niet uit dat de leveringsproblemen de winst en omzet in het huidige kwartaal negatief zullen raken. Bij het publiceren van de halfjaarcijfers in augustus was het bedrijf al voorzichtig om prognoses te geven, maar gaf toen wel aan dat de pijplijn voor productreleases er voor de tweede helft van het jaar goed uitzag.

Naast de problemen in de aanvoerketen zorgt de coronacrisis ook nog altijd voor moeilijke en onvoorspelbare marktomstandigheden, aldus Brill.

In het derde kwartaal zette de eBusiness van Brill zijn sterke groei door, hetgeen een aanhoudende krimp bij gedrukte boeken compenseerde, zei het bedrijf. De omzet, inclusief de overname van V&R, is duidelijk hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De operationele kosten waren in het derde kwartaal in lijn met de verwachting van Brill en de EBITDA, operationele winst en nettowinst ontwikkelden zich ook volgens plan, zei het bedrijf donderdag. Dat geldt ook voor de integratie van het overgenomen V&R.

Het aandeel Brill sloot donderdag vlak op 22,80 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Brill Koninklijke

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.