Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
27 okt 2021 om 20:45

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen. 

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 22 oktober zijn gestegen met 4,3 miljoen vaten tot 430,8 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden daalden met 2,0 miljoen vaten tot 215,7 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 0,4 miljoen vaten tot 125,0 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 84,7 naar 85,1 procent.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat al dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen met 2,3 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden stegen met 530.000 vaten en de distillaten toenamen met 986.000 vaten.

“Het risico bestaat dat we verdere zwakte zullen zien”, zei marktanalist Fawad Razaqzada, van ThinkMarkets. Anderzijds bleek uit de cijfers van API dat de ruwe olievoorraden in Cushing, Oklahoma, de leveringshub voor Nymex-futures, zijn gedaald met 3,7 miljoen vaten. Dalende voorraden in Cushing onderstrepen de krapte op de markt in de wedloop voor fysieke ruwe olie.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 2,4 procent, ofwel 1,99 dollar, lager op 82,66 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.