Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Reuters: Fiat Chrysler nadert schikking over sjoemeldiesels in VS

Reuters: Fiat Chrysler nadert schikking over sjoemeldiesels in VS
26 okt 2021 om 20:09

NEW YORK (ANP) – Autoconcern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) staat op het punt een schikking te tekenen met het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege de affaire rond sjoemeldiesels. Bronnen meldden aan persbureau Reuters dat met de regeling een bedrag van tussen de 250 miljoen dollar (216 miljoen euro) en 300 miljoen dollar is gemoeid. Daarbij zou FCA schuldig pleiten voor het gesjoemel met pick-uptrucks van RAM en suv’s van Jeep.

Momenteel wordt door advocaten van FCA onderhandeld met het ministerie over de details van de schikking, aldus de bronnen. De regeling zou binnen enkele weken openbaar gemaakt kunnen worden, is de verwachting. De oplossing volgt vier jaar nadat sectorgenoot Volkswagen schuldig pleitte voor gesjoemel met zijn diesels waarbij 600.000 voertuigen betrokken waren.

Het onderzoek van FCA richt zich op ruwweg 100.000 voertuigen met dieselmotoren die de uitstootregels omzeilden. Het huidige strafrechtelijk onderzoek richt zich op de Amerikaanse eenheid van de Italiaans-Amerikaanse automaker, die nu overigens deel uitmaakt van Stellantis. Het gaat om auto’s die tussen 2014 en 2016 werden gemaakt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.