Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN laat in kwartaalupdate weten wat het nog merkt van corona

KPN laat in kwartaalupdate weten wat het nog merkt van corona
26 okt 2021 om 01:58

ROTTERDAM (ANP) – KPN presenteert dinsdag zijn resultaten over het afgelopen kwartaal. Daarbij gaat de aandacht onder meer uit naar wat KPN nog merkt van de coronapandemie. Eerder voelde het telecombedrijf de crisis door een terugloop van de roaminginkomsten omdat er minder werd gereisd. Tegelijkertijd werd er ook flink meer gebruik gemaakt van digitale thuiswerkoplossingen.

Analisten houden in doorsnee rekening met cijfers die over gehele linie weinig zullen afwijken van de resultaten in dezelfde periode vorig jaar. De zakelijke tak zal naar verwachting wel wat minder omzet laten zien, denken kenners van ING. Maar dat wordt volgens hen waarschijnlijk grotendeels elders binnen het bedrijf gecompenseerd.

In het tweede kwartaal van dit jaar was de omzet ook al vrijwel gelijk aan een jaar eerder. Enerzijds slaagde de onderneming er toen in om meer particuliere klanten voor mobiel internet aan zich te binden, die gemiddeld ook meer besteedden. Dit was te danken aan abonnementen voor ongelimiteerd dataverbruik, nu consumenten na lockdowns gewend zijn geraakt aan videobellen en andere dataslurpende activiteiten. Maar tegelijkertijd zegden veel huishoudens hun vaste internetverbinding bij KPN op. Daar kwamen niet even veel klanten voor een combinatie van mobiel en vast internet in de plaats.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers KPN

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.