Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst hoger

Wall Street koerst hoger
25 okt 2021 om 19:31

De Amerikaanse beurzen noteren maandag hoger, met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 wint 0,6 procent, de Dow Jones index 0,3 procent en de Nasdaq stijgt 0,9 procent dankzij een mooie winst voor Tesla.

Facebook zal maandag nabeurs zijn kwartaalcijfers publiceren. Microsoft en Twitter staan voor dinsdag op het programma, evenals Alphabet, het moederbedrijf van Google.  Apple en Amazon.com volgen later deze week. 

Sterke winsten voor banken, makers van consumentenartikelen en fabrikanten hebben de aandelenkoersen de afgelopen week laten stijgen en de zorgen bij beleggers gesust dat hogere inflatie en arbeidstekorten de winst zouden kunnen eroderen.

“Eén van de meer opmerkelijke conclusies van het kwartaalcijferseizoen tot nu toe is het vermogen van bedrijven om de prijsverhogingen grotendeels door te berekenen aan de klanten, zonder dat de omzet hierdoor daalt”, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Social mediabedrijf Snap stelde vorige week wel teleur met de kwartaalcijfers, waarschuwend voor strengere privacyregels van Apple, waardoor de advertentie-inkomsten waarschijnlijk zullen dalen. Dit zou een “kanarie in de kolenmijn” kunnen zijn voor de rest van de technologiesector, zei Hewson. Als meer techreuzen somber blijken in hun vooruitblik, kan de stemming snel verzuren, denkt de marktanalist.

Cruciaal is hoe centrale banken zullen reageren op de stijgende prijzen. Volgende week verschijnt het rentebesluit van de Federal Reserve en moet duidelijk worden of de Amerikaanse centrale bank in november al begint met het afbouwen van zijn maandelijkse opkoopprogramma.

Fondsbeheerders volgen intussen ook de onderhandelingen in het Amerikaanse Congres over het grote pakket beleidsmaatregelen voor sociale uitgaven en investeringen in infrastructuur van president Joe Biden.

Op macro-economisch vlak werd maandagmiddag bekend dat de Chicago Fed National Activity Index is gedaald naar 0,13 negatief in september, van 0,05 positief in augustus. Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt. Is de index negatief, dan impliceert dit een groei onder de trend. 
  
De euro/dollar handelt maandagavond op 1,1610. Een vat WTI-olie is iets duurder en kost rond de 84 dollar.

Bedrijfsnieuws

Facebook zal naar verwachting minder omzetgroei melden, maar toch nog altijd een recordomzet. De privacyregels van Apple zullen waarschijnlijk de inkomsten uit digitale reclame onder druk hebben gezet. Facebook publiceert de resultaten vanavond nabeurs. Het aandeel stijgt in aanloop licht.

HSBC wil voor 2 miljard dollar aandelen inkopen, meldde de Brits-Aziatische bankreus, die een recordwinst behaalde over het derde kwartaal. De Amerikaanse notering van HSBC stijgt 1,5 procent.

PayPal wil het social mediaplatform Pinterest niet overnemen. Dat stelde het betaalbedrijf na geruchten. Het aandeel Pinterest daalt ruim 12 procent. PayPal wint ruim 4 procent

Autoverhuurbedrijf Hertz heeft 100.000 Tesla’s besteld en wil geheel elektrisch worden, meldde persbureau Bloomberg. Het aandeel Tesla stijgt 9 procent.

Kimberly-Clark verlaagde zijn outlook na gemengde resultaten in het derde kwartaal. “Onze resultaten werden geraakt door de aanzienlijke inflatie en de verstoringen in de aanvoerketen, waardoor onze kosten harder stegen dan we hadden verwacht”, aldus CEO Mike Hsu in een toelichting op de cijfers. Het aandeel daalt meer dan 3 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Avantium
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • NED25
    * *
  • NLMID
    * *
  • TKH Group
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.