AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 25 oktober 2021 10:23

Activistische aandeelhouder roert zich bij Just Eat Takeaway

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Just Eat Takeaway.com,

AMSTERDAM (ANP) - De activistische aandeelhouder Cat Rock Capital Management roert zich bij maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl. Cat Rock is ontevreden over de sterk gedaalde beurskoers van Just Eat Takeaway en vindt dat het bedrijf zijn Amerikaanse dochteronderdeel Grubhub voor het einde van dit jaar moet afsplitsen of verkopen.

Cat Rock, dat circa 6,5 procent van de aandelen Just Eat Takeaway bezit, is van mening dat het bedrijf momenteel zwaar wordt ondergewaardeerd op de Amsterdamse beurs. Die lage beurskoers brengt volgens de investeerder risico's met zich mee. Zo kan Just Eat Takeaway kwetsbaar zijn voor een overnamebod tegen een lage prijs. Cat Rock vindt dan ook dat Just Eat Takeaway onmiddellijk actie moet ondernemen om die onderwaardering tegen te gaan. In juli sprak Cat Rock ook al zijn zorgen uit over de waardering van Just Eat Takeaway.

In een brief stelt Cat Rock dat de koers omhoog geholpen kan worden door afscheid te nemen van Grubhub, omdat die overname voor te veel afleiding heeft gezorgd bij Just Eat Takeaway en de financiële flexibiliteit heeft beperkt vanwege de kosten die met de deal waren gemoeid. De overname van Grubhub ter waarde van circa 7,3 miljard dollar in aandelen werd eerder dit jaar afgerond.

Grubhub

Cat Rock pleit bijvoorbeeld voor een gehele of gedeeltelijke verkoop van Grubhub aan supermarktketen Whole Foods, eigendom van Amazon. Volgens de investeerder kunnen die bedrijven dan beter de concurrentie aangaan met rivalen DoorDash en Uber Eats op de Amerikaanse markt voor maaltijd- en boodschappenbezorging.

Just Eat Takeaway laat in een reactie weten dat Grubhub momenteel weliswaar met enkele uitdagingen heeft te maken, maar dat het onderdeel groeit en een goede onderliggende winstgevendheid heeft. Just Eat Takeaway zegt heldere plannen te hebben om de gang van zaken bij Grubhub te verbeteren en dat de divisie een belangrijke speler blijft op de Amerikaanse markt. Vorige week gaf Just Eat Takeaway op een beleggersdag nog een update van de strategie.

De koers van Just Eat Takeaway bereikte een jaar geleden nog een piek van meer dan 108 euro per aandeel, maar staat nu op op iets meer dan 68 euro. Cat Rock was eerder een groot voorstander van de fusie van het Nederlandse Takeaway.com met het Britse Just Eat.


De koers van het aandeel Just Eat Takeaway.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Amsterdamse-effectenbeurs, Nederland, Just-eat-takeaway, Doordash, Verenigde-staten, Just-eat, Uber-bedrijf, Grubhub


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

december 8, 2022

Den Haag volgt chip-embargo VS | 8 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 7, 2022

Just Eat uit de AEX index | 7 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 6, 2022

Aandelen FlatexDeGiro 37% in het rood!

december 6, 2022

Groeiaandelen spoedig weer koopwaardig.

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:37

  Obligaties in trek nu recessieangst toeneemt

 • 15:41

  Sharpe ratio uitleg: bereken de risico-rendementsverhouding

 • 11:13

  Wat is een bear market? En wat is een bull market? Uitleg en betekenis

 • 10:52

  ETF van de week: Xetra GOLD ETF (4GLD)

 • 10:52

  ETF van de week: Xetra GOLD ETF (4GLD)

 • 08:08

  Beleggers vrezen voor economische recessie

 • 11:00

  LYNX Beursflash | Technische analyse S&P500 en Nasdaq

 • 08:49

  Sterke Amerikaanse economie stemt beleggers ongerust

 • 11:33

  Technische analyse BEL 20 en Nike

Masterclasses

 • 20 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
08 dec 09:10 Redactie

LIVE vragen stellen aan Nico Inberg!

07 dec 14:14 Nico Inberg

Sligro slaat een grote slag

06 dec 18:21 Nico Inberg

Exor in de AEX voor Just Eat Takeaway