Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ebusco prijst beursgang

Ebusco prijst beursgang
22 okt 2021 om 07:29

Ebusco heeft de uitgifteprijs van zijn beursgang in Amsterdam vastgesteld op 23,00 euro per aandeel. Eerder werd een prijsvork afgegeven van 21,50 tot 24,50 euro per aandeel.

Dit waardeert de ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van emissievrije elektrische bussen en oplaadsystemen op ruim 1,3 miljard euro. Vandaag debuteert Ebusco op de Amsterdamse beurs.

Ebusco haalt met de uitgifte van aandelen circa 300 miljoen euro op. De opbrengsten van de beursgang wil Ebusco gebruiken voor zijn internationale expansie- en groeistrategie, die is gericht op de elektrificatie van de wereldwijde busvloot.

De uitgifte vertegenwoordigt circa 22,5 procent van alle uitstaande aandelen. Indien een overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend stijgt dit percentage naar 24,2 procent en een opbrengst van ongeveer 330 miljoen in bruto. Het aandeelsymbool wordt EBUS.

Fondsbeheerder Teslin en Alychlo van de Belgische miljardair Marc Coucke gaven al eerder aan in te willen schrijven op de beursgang. Ook ING Corporate Investments Participaties gaf eerder aan mee te doen aan de beursgang voor een bedrag van 32,5 miljoen euro. Vrijdag werd bekend dat ING, Teslin en Alychlo zich voor in totaal 131 miljoen euro hebben ingeschreven, circa 9,8 procent van het totale aantal aandelen dat wordt uitgegeven.

ING heeft momenteel een belang van 25 procent in de onderneming, terwijl Van der Valk Investments circa 30 procent in handen heeft. Bijvelds houdt het resterende belang van 45 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ebusco

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!