Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verkoper ozonreinigers eist 200 miljoen van Philips

Verkoper ozonreinigers eist 200 miljoen van Philips
19 okt 2021 om 16:21

AMSTERDAM (ANP/RTR) – Een Amerikaanse leverancier van gespecialiseerde schoonmaakproducten eist in een rechtszaak 200 miljoen dollar van Philips. Het medisch-technologische bedrijf zou bij problemen met zijn apparaten tegen slaapapneu ten onrechte hebben gewezen naar reinigers die werken met ozon als oorzaak. SoClean, dat dit soort middelen verkoopt, zegt dat de omzet daardoor is gekelderd en wil dat Philips de schade vergoedt.

Philips worstelt met een grote terugroepactie van 3 miljoen tot 4 miljoen apparaten tegen slaapapneu voor thuisgebruik. Schuim dat in de apparaten zit om geluid te dempen kan gevaarlijk zijn voor patiënten, omdat kleine deeltjes kunnen afbreken en ze bepaalde chemicaliën afgeven. Die zijn mogelijk kankerverwekkend.

Philips verklaarde dat de problemen kunnen opspelen na contact met “bepaalde, niet-goedgekeurde schoonmaakmiddelen, waaronder ozon”. Volgens SoClean, dat zijn aanklacht vorige week bekendmaakte, wekte het Nederlandse bedrijf daarbij de indruk dat ozonreinigers de problemen veroorzaken.

Omdat SoClean marktleider is in ozonreinigers voelt het bedrijf zich nu onterecht in de beklaagdenbank zitten. De onderneming uit Peterborough in New Hampshire verdenkt Philips ervan met “onware en misleidende verklaringen” de aandacht af te willen leiden van eigen fouten bij het ontwerp van de slaapapneu-apparaten. Een woordvoerder van Philips wilde niet reageren op lopende rechtszaken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.