Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Danone verhoogt prijzen vanwege duurdere melk en verpakkingen

Danone verhoogt prijzen vanwege duurdere melk en verpakkingen
19 okt 2021 om 07:42

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – Danone heeft de prijzen van zijn producten verhoogd en verwacht komende tijd nog meer prijsverhogingen door te voeren. De Franse voedingsmiddelengigant moet zelf vanwege onder meer de inflatie meer betalen voor melk en verpakkingen en berekent die kosten door aan klanten. Danone gaat binnenkort ook de prijs van onder andere flesjes water verhogen.

Het bedrijf, dat onder meer yoghurt en het kindertoetje Danoontje produceert, verwacht dat de prijsstijgingen van onder meer grondstoffen zullen doorzetten en versnellen. “We verwachten in 2022 op zijn minst hetzelfde inflatieniveau als in 2021, en misschien zelfs nog hoger”, zei de financiële topman Juergen Esser.

De omzet van Danone steeg in het derde kwartaal met 4 procent op vergelijkbare basis, waarbij onder meer afgestoten onderdelen niet zijn meegerekend. De hoeveelheid verscheepte producten daalde, dus de groei is alleen te danken aan hogere prijzen. Het Franse bedrijf boekte een kwartaalomzet van 6,2 miljard euro.

Danone waarschuwde dat de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen het bedrijf raken. Daarnaast wil het Franse concern de kosten terugbrengen, maar maakt nog niet duidelijk hoe.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.